Η τσιπούρα ψημένη στο αλάτι, σερβιρισμένη με μια σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη και μουστάρδα είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο.
Υλικά
2 τσιπούρες (400-600 γρ. / τσιπούρα)
1 λεμόνι σε φέτες + 1 για γαρνιτούρα
1 κ.γ. θυμάρι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
1 ½ με 2 κιλά αλάτι χοντρό
100ml νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Πλένουμε πολύ καλά τις τσιπούρες και γεμίζουμε την κοιλιά κάθε ψαριού με τις φέτες λεμονιού, το θυμάρι και πιπέρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ελαφρά υγρό και σβολιαστό.
Σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνουμε το 1/ 3 από το μίγμα αλατιού και επάνω από αυτό τοποθετούμε τις τσιπούρες, φροντίζοντας όλο το ψάρι να ακουμπάει στο αλάτι, από το κεφάλι μέχρι την ουρά.
Σκεπάζουμε καλά τις τσιπούρες, από όλες τις μεριές, με το υπόλοιπο αλάτι , φροντίζοντας να μην αφήσουμε κανένα κενό.
Ψήνουμε τα ψάρια για 30-35 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι η κρούστα αλατιού έχει πάρει χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πολύ προσεχτικά σπάμε την κρούστα αλατιού.
Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την καθιερωμένη, γενική ακρόαση ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα