ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στη ΝΔ

Τζανακόπουλος: Υλοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, όσο και με τη διαχείριση που κάνει αναφορικά με τα όσα έχει δηλώσει ο Νίκος Κοτζιάς για τη συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου.

Επί της ουσίας των λεγόμενων του πρώην ΥΠΕΞ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παρέπεμψε σε σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος διέψευσε ότι κατηγόρησε στελέχη της κυβέρνησης ότι χρηματίστηκαν από τον Τζορτζ Σόρος.

«Θα σας πω ποιο είναι το θέμα ότι η Νέα Δημοκρατία εστιάζει στην παραφιλολογία στα δημοσιεύματα σε κύκλους επιχειρώντας να εκτρέψει την συζήτηση από το μεγάλο θέμα των ημερών δηλαδή την φυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε « Δεν θέλουν να πάρουν σαφή πολιτική θέση σε σχέση με τα όσα έχουν διαμειφθεί την τελευταία βδομάδα και αφορούν τον κύριο Παπαντωνίου» είπε.

Πρόσθεσε πως «η ΝΔ είναι πλέον πλήρως ταυτισμένη ιδεολογικά με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συγκροτούσαν και συγκροτούν ένα ενιαίο σύστημα που έμαθε να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο».

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος «ο κ Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τους σημερινούς συνοδοιπόρους του δηλαδή το Κίνημα Αλλαγής, για στελέχη του που βρίσκονται πέριξ αυτού και τα οποία το ένα μετά το άλλο αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες και κάποια από αυτά καταδίκες για εστίες διαφθοράς».

"Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ταυτίζονται στην προσπάθεια να συγκαλύψουν όσα οδήγησαν τη χώρα στη κρίση και όσα έγιναν το 2012-2015" δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του .

Για πρακτικά του υπουργικού , ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι απόρρητα ωστόσο υπάρχει διαδικασία για να αποχαρακτηριστούν. «Δεν θα υπήρχε πρόβλημα να δοθούν, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε» σημείωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Επιτέθηκε επίσης στη ΝΔ για τη διαρροή σημειώσεων για τα μυστικά κονδύλια υπογραμμίζοντας πως τροφοδοτεί μια συζήτηση που βλάπτει ευθέως τη χώρα και τα εθνικά συμφέροντα.

Ήμασταν οι πρώτοι σε σχέση με τα μυστικά κονδύλια που θεσμοθέτησαν τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ, όσες προβοκάτσιες και να γίνουν δεν θα κάνουμε πίσω στην απόφαση μας για διαφάνεια» ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού Εκπροσώπου.

« Η ΝΔ ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ντροπή» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στο μυαλό μας τις εκλογές έχουμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έχουμε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό έχουμε να εκκινήσουμε τη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Τέλος υπογράμμισε πως το σημαντικό ζήτημα του υπουργικού συμβουλίου ήταν η δέσμευση που ζήτησε και πήρε ο πρωθυπουργός, και στην οποία δεσμεύτηκε σαφώς ο κ. Καμμένος, ότι δεν θα συμπλεύσουν σε πρόταση δυσπιστίας και δεν θα παίξουν το παιχνίδι της δεξιάς και ακροδεξιάς για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και τις αντιδράσεις της Τουρκίας

« Εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο σταδιακής επέκτασης. Δηλαδή σε ένα δικαίωμα κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας που προβλέπεται στο εθνικό διεθνές δίκαιο και έχει αποτυπωθεί στην σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας το 1982» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Μάλιστα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε την απόφαση - της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης- ως μια ορθότατη πολιτική επιλογή και πρόσθεσε πως είναι ακατανόητες οι αντιδράσεις της Τουρκίας.

Ερωτηθείς για την συζήτηση στο κοινοβούλιο για το θέμα ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως είναι καλύτερο να επιτευχθούν οι περισσότερες δυνατές συναινέσεις και να αναλάβουν τα πολιτικά κόμματα την ευθύνη τους απέναντι σε αυτό το σοβαρό εθνικό ζήτημα , το οποίο χρονίζει, όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε πως η νομοθετική διαδικασία θα είναι συντομότερη, συγκριτικά με τη διαδικασία των προεδρικών διαταγμάτων .

Για το εάν θα προχωρήσει η χώρα σε αντίστοιχη κίνηση και στο Αιγαίο, με αιχμή την προκλητικότητα της Τουρκίας στα Ίμια ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Η απεμπόληση κυριαρχικού δικαιώματος γίνεται ρητά και δημόσια η Ελλάδα ουδέποτε απεμπόλησε κυριαρχικό της δικαίωμα στο Αιγαίο».

Για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου

« Δεν πανηγυρίζει κανείς όταν ένας άνθρωπος πηγαίνει στη φυλακή λυπόμαστε βαθιά για την κατάντια του ελληνικού πολιτικού συστήματος την περίοδο πριν την κρίση αλλά και τα πρώτα χρόνια της κρίσης» σημείωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Επανέλαβε πως όλα ξεκίνησαν από τη λίστα Λαγκάρντ που η κυβέρνηση Βενιζέλου - Σαμαρά την κράτησε στα συρτάρια της. Σημείωσε πως θα πρέπει κάποια στιγμή να τοποθετηθεί ο κ. Σημίτης καθώς ένα ακόμα στέλεχος της κυβέρνησής του οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιτέθηκε στη ΝΔ σημειώνοντας πως έχει ταυτιστεί πλήρως με το ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε πως η σημερινή κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη ωστόσο παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Για τις συντάξεις

Τέλος για το θέμα των συντάξεων επανέλαβε την πεποίθηση του ότι οι εταίροι θα πεισθούν πως το μέτρο είναι αχρείαστο καθώς η ελληνική οικονομία μπορεί να πετύχει το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων χωρίς την περικοπή των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.