ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Βάφλες γεμιστές με σάλτσα μήλου, μέλι και καρύδια

Φανταστικές βάφλες γεμιστές με σάλτσα μήλου, μέλι και καρύδια.

Υλικά

Για τη σάλτσα μήλου:

  • ½ κιλό βιολογικά μήλα στάρκιν
  • ½  φλ. νερό
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 βανίλια, σκόνη

Για τις βάφλες:

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά
  • 1 ½ φλ. γάλα ζεστό
  • 1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • 1 μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
  • 200 γρ. μέλι
  • 1 φλ. καρύδια, τριμμένα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα μήλου:

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μήλα να σιγοβράσουν για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια.

Όταν τα μήλα μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνουμε με τον πολτοποιητή πατάτας μέσα στην κατσαρόλα, την ώρα που το μείγμα σιγοβράζει.

Αφού πολτοποιήσουμε, δίνουμε  μια βράση ακόμα στη σάλτσα, ανακατεύοντας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Για τις βάφλες:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.

Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.

Μόλις οι βάφλες κρυώσουν, αλείφουμε τη μία πλευρά της βάφλας με τη σάλτσα μήλου και από πάνω τοποθετούμε μία δεύτερη βάφλα για να φτιάξουμε σάντουιτς.

Γαρνίρουμε τις γεμιστές βάφλες με ψιλοκομμένο μήλο, μέλι, καρύδια και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.