ΚΟΣΜΟΣ

Δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1941

Ανακαλύφθηκε ναρκοπέδιο του Β’ Παγκοσμίου στην Αγία Πετρούπολη - Δίπλα σε αυτοκινητόδρομο

Ενα ξεχασμένο ναρκοπέδιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακαλύφθηκε δίπλα στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στον πυρηνικό σταθμό του Σόσνοβι Μπορ, κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Κάτοικος της περιοχής εντόπισε το ναρκοπέδιο και ειδοποίησε το «Fort Krasnaia Gorka», έναν στρατιωτικό και ιστορικό σύλλογο που ασχολείται κυρίως με έρευνες για μάχες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην περιοχή του Λένινγκραντ.

Οι αντιαρματικές νάρκες εντοπίστηκαν μόλις 10 μ. από τον αυτοκινητόδρομο Α121, σε απόσταση 20 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό.

Πρόκειται για ναρκοπέδιο που είχε δημιουργηθεί τον Αύγουστο 1941 από το σοβιετικό Πολεμικό Ναυτικό, όταν η προέλαση των γερμανικών στρατευμάτων απειλούσε την πόλη του Λένινγκραντ (τη σημερινή Αγία Πετρούπολη). Είχαν μετατρέψει οβίδες των 46 κιλών σε αντιαρματικές νάρκες και τις τοποθέτησαν σταυροειδώς ανά πέντε σε μήκος 120 μέτρων του δρόμου.

«Είναι πολύ επικίνδυνο. Αν μία απ' αυτές τις παλιές νάρκες εκραγεί, οι άλλες θα εκραγούν αμέσως», δήλωσε ο Αντρέι Σίζοφ, επικεφαλής του «Fort Krasnaia Gorgka» και πρόσθεσε ότι 15 από τις νάρκες αυτές έχουν ήδη αποκαλυφθεί και εξουδετερώνονται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.