ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο των δηλώσεων Μπουτάρη…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφήνει η Καϊλή

Τον …αντικαταστάτη του Γιάννη Μπουτάρη αναζητούν οι δυνάμεις που θα τον στήριζαν εφόσον ήταν εκ νέου υποψήφιος.

Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε από νωρίς ότι θα στήριζε τον νυν δήμαρχο, αλλά εξίσου μεγάλη ευθύνη να βρει έναν υποψήφιο του διαμετρήματος του Γιάννη Μπουτάρη αναλογεί στο Κίνημα Αλλαγής, που τον στήριξε και στις δύο θητείες του.

Η αυτονόητη για κάποιους επιλογή είναι αυτή της Εύας Καϊλή, καθώς η νεαρή ευρωβουλευτής είναι νέα, γυναίκα, συμπαθής και ικανή, ενώ τυχόν αποδοχή εκ μέρους της σχετικής πρότασης θα την άφηνε εκτός ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές, κάτι που φέρεται να επιθυμεί το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά.

Η ίδια η Εύα Καϊλή, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, άφησε τα πάντα ανοιχτά, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη της τιμή να συζητείται το όνομά τις, αλλά θα πρέπει να δει τι θέλει και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, καθώς και όλοι οι Έλληνες ενόψει εκλογών.

«Καταλαβαίνετε ότι τώρα, μέσα σε λίγες ώρες, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι μεγάλη μου τιμή και θα κοιτάξω να δω τι επιλογές υπάρχουν μπροστά και τι θέλει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και οι Έλληνες στις μάχες που έρχονται», είπε, επισημαίνοντας ότι πιθανότατα έρχονται τριπλές κάλπες και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά δεδομένα…

«Είναι όλα ανοικτά. Και τα συζητάμε», είπε, για τις συζητήσεις που έχει με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι και το κόμμα της, της έχει δώσει το περιθώριο να σκεφτεί τι είναι σημαντικό για εκείνη, αφού σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία προσωπική απόφαση.

Ερωτηθείσα, πάντως, αν θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφια ευρωβουλευτής, υποστήριξε ότι «το ήθελα φυσικά, και το θέλω, καθώς έχω ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο, ανοίγοντας επενδυτικά εργαλεία και για την Ελλάδα και φυσικά για τη Θεσσαλονίκη, προγράμματα που τα επόμενα επτά χρόνια μπορούν να διασφαλίσουν τεράστια κονδύλια».

Πρόσθεσε όμως, ότι «τώρα, τις τελευταίες δύο ημέρες, με τις αλλαγές που έγιναν, θα βάλω και αυτές τις εξελίξεις στη σκέψη μου», εννοώντας το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας την ηγεσία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Όσον αφορά τέλος στις βουλευτικές εκλογές και τυχόν συμμετοχή της στα εθνικά ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, η ίδια παρουσίασε μία τέτοια εξέλιξη ως την ‘τελευταία της επιλογή’.

«Όπως γνωρίζετε, μου έχουν πάρει την έδρα αρκετοί πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ για να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο έργο στην Ευρωβουλή. Δεν είμαι διατεθειμένη να θεωρώ ότι είμαι αναντικατάστατη και να με πιέσει κάποιος να μπω σε ένα ψηφοδέλτιο για άλλους λόγους», είπε, προσθέτοντας με νόημα ότι «η πολιτική δεν είναι για πάντα. Μπορώ να πάω και στο σπίτι μου»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.