ΚΟΣΜΟΣ

Επειδή επιχείρησε να «ρίξει» το παιδί του βιαστή-πατριού της

Αντιμέτωπη με 20ετη φυλάκιση μια 20χρονη στο Ελ Σαλβαδόρ

Αντιμέτωπη με 20ετη φυλάκιση είναι μια 20χρονη στο Ελ Σαλβαδόρ επειδή επιχείρησε να κάνει έκτρωση στο παιδί του βιαστή θετού πατέρα της.

Η Ιμέλντα Κορτέζ είχε βρεθεί από την μητέρα της να αιμορραγεί σε τουαλέτα στην περιοχή Σαν Μιγκέλ τον Απρίλιο του 2017.

Τότε η μητέρα της την είχε μεταφέρει εσπευσμένα σε νοσοκομείο με τους γιατρούς να καταφέρνουν τελικά να τη σώσουν και να ενημερώνουν τις αρχές ότι πιθανότατα αντιμετωπίζουν ένα περιστατικό έκτρωσης. Αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι της Κορτέζ βρήκαν το παιδί καλά στην υγεία του και ζωντανό.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια η Κορτέζ είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον 70χρονο θετό πατέρα της από όταν ήταν 12 ετών.

Λόγω του ότι η έκτρωση θεωρείται παράνομη στη χώρα, οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ όχι μόνο άσκησαν δίωξη σε βάρος της Κορτέζ με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά της αρνήθηκαν την εγγύηση και την έστειλαν στη φυλακή μια εβδομάδα μετά το περιστατικό.

«Πρόκειται για την πιο ακραία και σκανδαλώδη αδικία σε βάρος γυναίκας που έχω αντιμετωπίσει» δήλωσε μια εκ των δικηγόρων της 20χρονης κάνοντας λόγο για επανειλημμένες παραβιάσεις των δικαιωμάτων της πελάτισσάς της ως θύμα.

Την αποκάλυψη έκανε ένας ασθενής που νοσηλευόταν μαζί με την Κορτέζ όταν άκουσε τον θετό της πατέρα να την απειλεί ότι θα σκοτώσει και την ίδια και τα αδέρφια της και τη μητέρα της αν κατήγγειλε την κακοποίησή της.

Η δίκη της Κορτέζ ξεκινά σήμερα και η απόφαση των τριών δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.