ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απεσύρθη ο Αρώνης, φαβορί ο Ψάλτης για CEO της ALPHA BANK

Αλλαγή ισορροπιών στην κούρσα διαδοχής στην ηγεσία της Alpha Bank μετά την απόφαση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της, Γιώργου Αρώνη να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας, αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αναφέρει την ανάγκη ενότητας στην τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να επιτευχθεί η επάνοδος σε αναπτυξιακή πορεία. Όπως σημειώνει, η εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα ήταν οριακή, καθώς το αποτέλεσμα θα ήταν 6-5 ή και 7-4. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα, νικητές και ηττημένους κάτι που ίσως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο σε άλλες εποχές, αλλά αξεπέραστο στη συγκυρία.

Μετά την απόσυρση του κ. Αρώνη, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφιοτήτων του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, Σπύρου Φιλάρετου και του Γενικού Διευθυντή και Chief Financial Officer, Βασίλη Ψάλτη, με τον τελευταίο να έχει το πρόκριμα.

Πάντως, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, έχει ζητήσει από τους τρεις υποψηφίους να παραμείνουν στις θέσεις τους, ανεξαρτήτως ποιος θα εκλεγεί και να εργαστούν από κοινού για το καλό του τραπεζικού ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.