ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραμματέας της ΝΔ

Αυγενάκης: Η ΝΔ είναι αντίθετη στην αλλαγή του status της μισθοδοσίας των κληρικών

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση, ούτε και για την πρόθεση συμφωνίας που υπήρξε μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου. Δεν υπήρξε καμία συνάντηση και καμία ενημέρωση νωρίτερα για το θέμα αυτό», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης στον ρ/σ Παραπολιτκά 90.1.

Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε θετική αντίδραση σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας επισημαίνοντας πως είναι νόμος που είχε ψηφιστεί επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβερνήσεως, αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχέση με τη διαχείριση της περιουσίας.

«Ως Νέα Δημοκρατία, δεν έχουμε καμία αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Θέλουμε η Εκκλησία να έχει αυτονομία και να επιτελεί το έργο της το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, με άνεση και με οικονομική αυτοτέλεια. Είμαστε ενάντια στην αλλαγή του «status» της μισθοδοσίας των κληρικών ειδικά με ένα τέτοιο τρόπο βίαιο και ωμό χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, χωρίς απάντηση στα βασικά ερωτήματα. Για παράδειγμα ποιος θα πληρώνει τελικά τον κληρικό;», συνέχισε ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του δεν συμφωνεί «με την απόφαση της Κυβέρνησης να οδηγήσει 10.000 κληρικούς και τις οικογένειές τους σε καθεστώς ανασφάλειας μόνο και μόνο για να ισχυρίζεται ότι δημιουργείται δήθεν δημοσιονομικός χώρος και να υπόσχεται προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα».

Ο κ. Αυγενάκης επανάλαβε πως η ΝΔ διαφωνεί απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. «Αυτά είπαμε από την αρχή για τα δύο ζητήματα που άνοιξε η Κυβέρνηση. Και αυτά που είπαμε από την αρχή, ισχύουν στο ακέραιο. Δεν συμφωνούμε σε αυτή την αλλαγή που έχει ανακοινωθεί από πλευράς Κυβέρνησης. Αν σε βάθος χρόνου ωριμάσει μια άλλη ιδέα, μια άλλη πρόταση αυτό θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης διαλόγου και ζύμωσης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.