ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα...»

Μπουτάρης: Eυλογία δεν πρόκειται να δώσω σε καμία υποψηφιότητα

Υποψήφιο δήμαρχο που θα προκύψει μέσα «κεντροδεξιοαριστερό» μέτωπο οραματίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά την απόφαση του να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία στον δημαρχιακό θώκο της πόλης.

Μιλώντας απόψε το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την άποψη ότι «το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα», ενώ επισήμανε ότι ασχολείται με την αυτοδιοίκηση 16 χρόνια και έφτασε πλέον η στιγμή να αποσυρθεί.

«Δείτε και την ηλικία μου, δεν είμαι κάνα τζόβενο», είπε αστειευόμενος, λέγοντας πως η απόφαση να αποσυρθεί έχει να κάνει και με την ηλικία και με τη σωματική αντοχή «κουράστηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την οριστική απόφαση να μην κατέβει στις επερχόμενες εκλογές, επισήμανε ότι την πήρε στα τέλη του καλοκαιριού κάτω από μεγάλη πίεση που υπέστη, τόσο από πολιτικά κόμματα, όσο και από την ίδια την παράταξη του. «Πού θα αφήσεις την πόλη, ήταν η φράση που μου είπαν», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει συνέχεια και ότι «στην Πρωτοβουλία πρέπει να αποφασίσουμε εάν υπάρχει κάποιοος που είναι στην ίδια ρότα με εμάς».

Σχολιάζοντας τις υπόλοιπες υποψηφιότητες ο κ. Μπουτάρης είπε πως «ευλογία δεν πρόκειται να δώσω σε καμία υποψηφιότητα. Δεν είναι κόμμα η πρωτοβουλία... 'Οποιος ενδιαφέρεται για υποψηφιότητα θα γίνει μια δημοτική ομάδα ώστε να αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος», με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός «κεντροδεξιοαριοστερού μετώπου», μέσω του οποίου θα πρέπει να προκύψει ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος από τα σπλάχνα της δημοτικής παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη.

«Εγώ αποκλείεται να προτείνω κάποιο πρόσωπο», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις για να κερδηθεί ο δήμος από αυτό το μέτωπο πρέπει να γίνουν τώρα, καθώς μετά τα Χριστούγεννα θα έχει ξεκαθαρίσει προεκλογικά η κατάσταση.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε δύσκολη περίπτωση το να διοικήσει κάποιος τον δήμο χωρίς συναινέσεις με τον νέο νόμο.

Πηγή: voria.gr

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. nikos 21:06 27/11/2018

    san pondia…i san xrisavgitisa/nazi???giati afta pou metaferthikan oti eipe…den isxioun !!opote…ean den exeis fai to papa…gia nazistria tou hitler se kovo.opote 3 fores dropi sou pou ise kai pondia..giati exoun gnosoi oi pondioi..den ine afelis !

  2. MARINA. 23:07 26/11/2018

    Σάν Πόντια σε φτύνω στα μούτρα προδότη, μέθυσε Γιάννη Χικ Μπουτάρη.Άντε γ@μήσου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.