ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Ελλάδα να εκπέμψει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας»

ΔΝΤ: Τα μέτρα για το 2019 έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό

«Η βασική αλληλεπίδραση (interaction) είναι μεταξύ των Ελλήνων και των Ευρωπαίων καθώς όπως γνωρίζετε το Ταμείο δεν έχει ενεργό πρόγραμμα με την Ελλάδα», απάντησε ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε ερώτηση για το εάν πράγματι στο Μπαλί η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων.

Σύμφωνα με τον Τζέρι Ράις, τα μέτρα του 2019 έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να εκπέμψει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και να προχωρήσει σε πολιτικές που ωφελούν μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου. Όπως είπε, ο δημοσιονομικός χώρος που θα ελευθερωθεί από την προνομοθετημένη περικοπή των συντάξεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ των μη συνταξιούχων και για την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους.

Αναφορικά με την επαναγορά του δανείου του ΔΝΤ από την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες των συζητήσεων και πως το "buy back" είναι απόφαση των ελληνικών αρχών η οποία θα ληφθεί με βάση το πρόγραμμα διαχείρισης υποχρεώσεων της χώρας. Όπως είπε, οι ελληνικές αρχές "έχουν εύρος επιλογών" και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση του Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και χάρη στο "μαξιλάρι" ρευστότητας, επομένως έχει περιθώριο να είναι υπομονετική μέχρι να αποφασίσει το ποια είναι η πιο προνομιακή για αυτήν επιλογή, αναφορικά με το δάνειο του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.