ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ελαφριά ψαρόσουπα με τσιπούρα και τζίντζερ

Μία εξαιρετική συνταγή για ελαφριά ψαρόσουπα με τσιπούρα και τζίντζερ.

Υλικά

  • 2 τσιπούρες  (400 γρ. / τσιπούρα), καθαρισμένες
  • 4 ποτήρια νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι λευκό, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 1 σέλινο, φύλλα και ρίζα, τεμαχισμένα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, χυμός

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις τσιπούρες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση κατά πλάτος.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με αλατοπίπερο να βράσει .

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα ψάρια και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τις τσιπούρες από την κατσαρόλα και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Περνάμε το ζωμό των ψαριών από σήτα και τον επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το τζίντζερ, τον άνηθο, το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για  10 λεπτά.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, επιστρέφουμε τις τσιπούρες στην κατσαρόλα, αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε τη ψαρόσουπα ζεστή.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.