ΕΛΛΑΔΑ

4 νέες αποφάσεις που την διατάσσουν

Επιστροφή αναδρομικών και δώρων σε συνταξιούχους και εργαζομένους

Το ένα μετά το άλλο, όλα τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία της χώρας δικαιώνουν συνταξιούχους αλλά και εν ενεργεία εργαζομένους που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη και ζητούν την αναδρομική καταβολή των τριών Δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας) καθώς και της κατ’έτος καταβολή τους.

Όλα τα κατώτερα Δικαστήρια της χώρας ακολουθούν πιστά και συμμορφώνονται με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και με συγκεκριμένες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένα να κάνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί από το δικαίωμα της έφεσης κατά των πρωτόδικων αποφάσεων και να μην ζητά από την διοίκηση του ΕΦΚΑ να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα κατά των θετικών αποφάσεων για τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία υπαλλήλους. Είναι υποχρέωσή της να καταβάλει ολοσχερή ή κατά τμήματα τα αναδρομικά και την εφεξής κατ’έτος καταβολή τους.

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει την επιλογή να συμψηφίσει τις απαιτήσεις που έχουν οι συνταξιούχοι με απαιτήσεις που έχει το κράτος από αυτούς και τις οικογένειές τους (από την στιγμή που οι μνημονιακοί νόμοι για τις περικοπές των συντάξεων κρίθηκαν αντισυνταγματικοί). Οι αμετάκλητες και μη ανατρέψιμες δικαστικές αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων θα πρέπει να τηρηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Με βαριά πρόστιμα απειλούνται η κυβέρνηση και οι Διοικήσεις των ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ όταν δίνουν εντολή για αβάσιμα ένδικα μέσα, παρά την έκδοση αμετακλήτων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ για το ίδιο θέμα, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις τέσσερις αποφάσεις που δικαίωσαν συνταξιούχους και εν ενεργεία εργαζομένους  του Δημοσίου.

18220

18638

19421

19451

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.