ΥΓΕΙΑ

SOS από τους εργαζόμενους

Εργαζόμενοι στο Παίδων ««Αγία Σοφία»: Η εφημερία σήμερα ξεκίνησε χωρίς κρεβάτια

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» καθώς σήμερα ξεκίνησε η εφημερία του νοσοκομείου χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις παθολογικές κλινικές. Εκτός από τον μεγάλο αριθμό των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται σε κλινικές του νοσοκομείου έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων Δήμος Κωνσταντόπουλος, «η κατάσταση είναι τραγική, δεν υπάρχουν κρεβάτια σε μια εφημερία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί και θα τελειώσει αύριο. Δυστυχώς έχουμε μια κακιά εφημερία με πολλά παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία. Όμως, υπάρχουν στο νοσοκομείο και 45 παιδιά τα οποία ήρθαν για μια ψυχιατρική εκτίμηση και παρέμειναν αφού δεν έχουν βρεθεί οι δομές για να τα φιλοξενήσουν. Για να καταλάβετε τα 45 παιδιά είναι η δύναμη μιάμισης κλινικής Το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί σε περίπτωση μιας ίωσης που θα χρειαστεί νοσηλεία πρώτον δεν θα έχουμε κρεβάτι και δεύτερον θα νοσήσουν και τα παιδιά που δεν είναι ασθενείς.».

Αυτή την στιγμή σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, τα παιδιά που χρίζουν νοσηλείας θα μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλες κλινικές, μη παθολογικές. «Αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε τα παιδιά στην Ορθοπεδική, στην κλινική ΩΡΛ και όπου υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι».

Πάντως, ο αριθμός των παιδιών που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω παραμέλησης, σεξουαλικής κακοποίησης, βίαιης συμπεριφοράς των γονιών τους ή γενικότερα ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης αλλά και των προσφύγων, αυξάνεται αισθητά τα τελευταία χρόνια ενώ η εικόνα που αποτυπώνεται είναι τραγική. Μικρά παιδιά μένουν σε χώρους ακατάλληλους για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη, μέχρι να βρεθεί ίδρυμα για να τα φιλοξενήσει. «Επιβάλλεται να γίνουν δομές, δεν είναι λογικό να μένουν εδώ τόσους μήνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.