ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι βουλευτές της ΝΔ ασκούν κριτική

Ερώτηση με θέμα «Αφύλαχτα τα σύνορά μας στον Έβρο» κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Β. Κικίλιας, Μ. Βαρβιτσιώτης, Μ. Χαρακόπουλος και Αν. Δημοσχάκης

Ερώτηση για «την κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τον νομό Έβρου» κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι ο Έβρος έχει μετατραπεί σε μία «ανοιχτή λεωφόρο» για παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν στο κείμενο της ερώτησής τους, τον περασμένο Οκτώβριο συνελήφθησαν στη Θράκη 76 διακινητές και 1.911 παράνομοι μετανάστες, αριθμοί αυξημένοι κατά 80% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017, οπότε είχαν συλληφθεί 46 διακινητές και 1.072 παράνομοι μετανάστες.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, «οι συλλήψεις αυτές καταλήγουν σε απλές καταγραφές αδιασταύρωτων στοιχείων, που οι ίδιοι οι κρατούμενοι δίνουν, και στη συνέχεια όλοι αφήνονται ελεύθεροι να περιπλανώνται στη χώρα».

Οι βουλευτές της ΝΔ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση καθώς, όπως αναφέρουν, «στην πραγματικότητα, ο Έβρος δεν υφίσταται πλέον ως φυλασσόμενη περιοχή, καθώς δεν έχει δοθεί καμία εντολή για ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών», και ρωτούν τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για τον σχεδιασμό και τα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία για τη φύλαξη των συνόρων μας στον Έβρο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 19:17 16/11/2018

    Το γουρούνι ο Πάνος στα τέσσερα Καμμένος, αυτός ο μπουχέσας, αυτή η κουράδα, το μόνο που κάνει είναι να παίρνει στην σειρά τις χασαποταβέρνες, όπως του δίδαξε ο μέντοράς του ο Κωστάκης Καραμανλής.Σιγά μην φυλάξει τα Ελληνικά σύνορα αυτό το δίποδο ζώο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.