ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φαγκρί στο φούρνο με ανάμικτα λαχανικά και βινεγκρέτ μουστάρδας

Μία εξαιρετική συνταγή για φαγκρί στο φούρνο με ανάμικτα λαχανικά και βινεγκρέτ μουστάρδας.

Υλικά

  • 1 φαγκρί (700γρ.)
  • 500 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
  • 1 γλυκοπατάτα βρασμένη, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 10 ντοματίνια
  • 1 φλ. φασολάκια στρόγγυλα, ζεματισμένα

Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας:

  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 125 γρ. ελαιόλαδο + επιπλέον, για λάδωμα
  • 10 γρ. σπόρους κόλιανδρου, ολόκληρους

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το φαγκρί.

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε για λίγο σκεπασμένο στο ψυγείο.

Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας:

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας συνεχώς με έναν αναδευτήρα.

Προσθέτουμε τους σπόρους κόλιανδρου και αφήνουμε τη βινεγκρέτ στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μείγμα 3 λαχανικών για 2 λεπτά.

Σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα πυρέξ, που έχουμε λαδώσει από πριν, στρώνουμε ομοιόμορφα τα ανάμικτα λαχανικά και προσθέτουμε διάσπαρτα, τη γλυκοπατάτα, τα ντοματίνια και τα βρασμένα φασολάκια.

Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη μισή ποσότητα της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.

Βγάζουμε το φαγκρί από το ψυγείο και το τοποθετούμε επάνω στα λαχανικά.

Περιχύνουμε το φαγκρί με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, στρώνουμε 2-3 φέτες λεμονιού κατά μήκος του ψαριού και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.