ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Γιατί η Μέι θα αγνοήσει τον Τραμπ στη G20

H Τερέζα Μέι... σνομπάρει τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι δεν θα έχει συνομιλίες μαζί του στη Σύνοδο Κορυφής των G20.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία της Μέι για το Brexit ευνοεί την ΕΕ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ενδέχεται να δυσχεράνει τις εμπορικές συναλλαγές του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Μέι, η οποία μετά την Αργεντινή θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους Βρετανούς βουλευτές. Την 11η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο με τους Βρετανούς βουλευτές να καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της συμφωνίας για το Brexit.

Το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται σε «πόλεμο» για την μεταναστευτική πολιτική που προωθεί η Συντηρητική πρωθυπουργός. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», ήδη τρεις υπουργοί της Μέι την έχουν απειλήσει με παραίτηση εάν δεν κάνει αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική μετά την έξοδο της χώρας από την ευρωπαική οικογένεια.

Το μεταναστευτικό σύστημα που προωθεί η Μέι θα βασίζεται στα «ταλέντα και τις ικανότητες» των ατόμων.

Το σύστημα διαχείρισης της μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit θα δίνει προτεραιότητα στους εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης και θα αντιμετωπίζει τους πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισότιμα με εκείνους των άλλων χωρών, έχει δηλώσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας.«Θα είναι ένα σύστημα βασισμένο στις ικανότητες, βάσει του οποίου θα είναι οι ικανότητες των εργαζομένων που έχουν σημασία, όχι το από πού έρχονται. Θα είναι ένα σύστημα που θα κοιτάζει όλη την υφήλιο και θα προσελκύει τους ανθρώπους με τις ικανότητες που χρειαζόμαστε», έχει επισημάνει η Μέι.

Με το μεταναστευτικό αυτό σύστημα δεν συμφωνούν πολλοί ομοϊδεάτες της οι οποίοι της έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους.

Στις 11 Δεκεμβρίου θα φανεί αν η Μέι έχει «στηρίγματα» για να βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε ακολουθώντας τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξαν Ευρωπαίοι και Βρετανοί αξιωματούχοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.