ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Βουλή

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη συνταγματική αναθεώρηση σαν εργαλείο

Με κριτική στην πρόταση του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από την αρχή υποστήριξε ότι το περιθώριο των δύο μηνών, που δίνει η κυβέρνηση, δεν είναι επαρκής χρόνος για να ακουστούν όλες οι απόψεις και οι θέσεις των βουλευτών και των κομμάτων.

«Το Σύνταγμα μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε ευρύτερες συνθέσεις και συναινέσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι δεν πληρούνται, όμως, οι προυποθέσεις, καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία και χρησιμοποιεί όλα τα όπλα για να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στο δόγμα Πολάκη και χρησιμοποιεί το Σύνταγμα σαν εργαλείο γιατί δεν έχει άλλο τρόπο για να ξεφύγει από την πραγματικότητα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρότασή του να ψηφίσει αυτή η Βουλή τον μεγαλύτερο αριθμό άρθρων που θα έρθουν προς αναθεώρηση και να αποφασίσει η επόμενη. «Με αυτόν τον τρόπο, επειδή θα μεσολαβήσουν εκλογές, θα συμμετάσχουν και οι πολίτες και ο ίδιος ο λαός», σημείωσε. Όπως είπε, αυτό είναι και σύμφωνο με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη. «Ποιος τρέμει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε, δε, και στην προηγούμενη αναθεώρηση για την οποία, όπως τόνισε, τελικά δεν ψήφισε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων λόγω της τότε υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.