ΚΟΣΜΟΣ

Τι αναφέρει πηγή στην Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Τουρκία για τους πυραύλους S-400

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της αγοράς των S-400.

Υψηλόβαθμη πηγή στην Ουάσιγκτον με δήλωση του στο πρακτορείο Anadolu αναφέρθηκε στην στάση των ΗΠΑ έναντι της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Η εν λόγω πηγή έκανε μνεία του νόμου που δίνει την δυνατότητα στο αμερικανικό Κογκρέσο σε μια σειρά περιπτώσεων να επιβάλει κυρώσεις όταν αποκτώνται τεχνολογίες από την Ρωσία.

«Δεν μπορώ να πως επακριβώς, αν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα εξαιτίας του συμβολαίου για τους S-400, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι αισιόδοξη όσον αφορά το θέμα αυτό» επεσήμανε η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος και έχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις για την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, αλλά από την άποψη της ένταξης τους στο σύστημα του ΝΑΤΟ τα ρωσικά συστήματα είναι «προβληματικά».

«Στις περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιούν πτήσεις τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35, η παρουσία των συστημάτων S-400 συνιστά απειλή. Οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας στο ζήτημα αυτό συνεχίζονται» δήλωσε η πηγή, η οποία επεσήμανε παράλληλα της ύπαρξη «θετικών τάσεων» στις συνομιλίες Τουρκίας και ΗΠΑ για την αγορά των συστημάτων Patriot.

Πηγή: Anadolu- ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.