ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μην ψάχνεις άλλο

Η κανέλα είναι ο απόλυτος σύμμαχος για το αδυνάτισμα

Δεν λέμε, καλά τα superfoods, οι περίεργες δίαιτες των διασήμων και τα αλλόκοτα “μαγικά φίλτρα”, αλλά η αλήθεια είναι ότι τελικά οι πιο απλές και προσιτές τροφές είναι οι πιο θαυματουργές και εκείνες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, χωρίς πολλά έξοδα και δυσάρεστη γεύση. Μία από τις αγαπημένες μας; Η ταπεινή κανέλα, που σε περιμένει σε κάθε σούπερ μάρκετ, από το πιο μικρό μέχρι το πιο ενημερωμένο, και συχνά παραγκωνίζεται από τα πιο in μπαχαρικά της εποχής, όπως το τζίντζερ και ο κουρκουμάς.

kanela-anoigma

Γνωστή για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές της ιδιότητες, η κανέλα βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και επιβραδύνει την κένωση του στομάχου. Οι τροφές οι οποίες αυξάνουν απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, όπως τα μακαρόνια και το λευκό ψωμί, αναγκάζουν το σώμα να παράγει αρκετή ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στο να πέφτουν απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης. Αυτή η απότομη πτώση δημιουργεί ξανά αίσθημα πείνας. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Diabetes Science and Technology το 2010, η κατανάλωση κανέλας πριν από κάθε γεύμα που μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της γλυκόζης, βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της.

diaita-gymnastiki

Παρόμοια συμπεράσματα είχε και η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την οποία η κανέλα, χάρη στο έλαιο κινναμαλδεΰδη που περιέχει, μπορεί να προστατεύσει από την παχυσαρκία, αφού ενεργοποιεί τη μεταβολική διαδικασία που παράγει θερμότητα και καίει θερμίδες. Καθώς η έρευνα έγινε όμως σε ποντίκια, ο επικεφαλής της, Jun Wu, υποστήριξε πως θα χρειαστούν επιπλέον μελέτες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί πως τα οφέλη της κινναμαλδεΰδης δεν κρύβουν και μειονεκτήματα. Ο ίδιος βέβαια δείχνει αισιόδοξος: «Η κανέλα υπήρξε μέρος της διατροφής μας για εκατοντάδες χρόνια και οι άνθρωποι την απολαμβάνουν. Οπότε, αν μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της παχυσαρκίας, τότε μπορεί να προσφέρει μια νέα προσέγγιση για την υγεία του μεταβολισμού και να διευκολύνει τους ασθενείς».

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.