ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση θρίλερ

ΗΠΑ: 6χρονη στραγγάλισε τον ενός έτους αδερφό της με τη ζώνη του αυτοκινήτου

Υπόθεση θρίλερ με πρωταγωνιστές δύο μικρά αδερφάκια και έναν πατέρα που -αν μη τι άλλο- επέδειξε εγκληματική αμέλεια στην επιμέλεια των παιδιών του, έχει προκαλέσει σοκ στην αμερικανική κοινή γνώμη. Ένα 6χρονο κορίτσι στραγγάλισε με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου τον μόλις ενός έτους αδερφό της, ενώ ο πατέρας είχε αφήσει τα δύο παιδιά μόνα τους για πάνω από μία ώρα και τριάντα λεπτά, προκειμένου να πραγματοποιήσει με... ηρεμία τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Μαΐου στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πατέρας άφησε στο αυτοκίνητο τα δύο παιδιά για μία ώρα και 40 λεπτά. Ο 26χρονος από το Χιούστον πραγματοποίησε τα ψώνια του και όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο, άκουσε την 6χρονη κόρη του να λέει: «Μπαμπά, έκανα κάτι κακό». Το κοριτσάκι είχε στραγγαλίσει τον μικρό αδερφό της με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου. Θα περίμενε κανείς ο πατέρας να περιέλθει σε κατάσταση σοκ. Ο ίδιος, ωστόσο, προσπάθησε να αποφύγει τις συνέπειες, δηλώνοντας ψέμματα στον ανακριτή ότι άφησε τα παιδιά μόνα για 30 ή 40 λεπτά.

Όταν η έρευνα της αστυνομίας προχώρησε, άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια η εγκληματική αμέλεια του πατέρα, καθώς τα παιδιά ήταν μόνα τους για μία ώρα και 40 λεπτά, διάστημα υπερδιπλάσιο από εκείνο που ο ίδιος παραδέχθηκε. Την Παρασκευή δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα να προσαχθεί ο 26χρονος πατέρας και τη Δευτέρα, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ο 26χρονος πατέρας υποστήριξε στον ανακριτή ότι τσέκαρε τα παιδιά από το παράθυρο του σούπερ μάρκετ, διαπιστώνοντας ότι είναι όλα καλά. «Όταν επέστρεψα στο αυτοκίνητο βρήκα την κόρη μου να κλαίει και να μου ζητά να πάει τουαλέτα, λέγοντας "έκανα κάτι κακό"», δήλωσε ο νεαρός πατέρας στην απολογία του.

Την εγκληματική αμέλεια του πατέρα και τις ανακρίβειες στη δήλωσή του «πρόδωσαν» οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες κατέγραψαν την είσοδο και την έξοδο του άντρα από το σούπερ μάρκετ.

Το μικρό κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς ότι ο αδερφός της άρχισε να κλαίει όταν ο μπαμπάς της τους άφησε μόνους και προσπάθησε να παίξει μαζί του για να σταματήσει. Τότε έδεσε πιο σφικτά τη ζώνη ασφαλείας στο κάθισμα. Το μωρό -προφανώς- δεν μπορούσε να αναπνεύσει και στα μάτια του 6χρονου κοριτσιού, φάνηκε να κοιμάται. Λίγη ώρα αργότερα, κατάλαβε ότι ο μικρός αδερφός της είχε πεθάνει.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά. Το 6χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με εντολή της προστασίας ανηλίκων στον παππού και στη γιαγιά, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν αποδεχθεί το αίτημα προσωρινής υιοθεσίας της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.