ΚΟΣΜΟΣ

Έδωσε εντολή «να σιγήσει» ο δημοσιογράφος

Υπόθεση Κασόγκι: Στα χέρια της CIA ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» τον πρίγκιπα Σαλμάν

Η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) έχει στην κατοχή της ηχητικό ντοκουμέντο με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να δίνει οδηγίες «να σιγήσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν». Την πληροφορία μεταδίδει η τουρκική Hurriyet Daily News.

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται έναν προβεβλημένο Τούρκο αρθρογράφο, ο οποίος υποστηρίζει ότι η επικεφαλής της CIA Τζίνα Χάσπελ είχε «αφήσει να εννοηθεί» ότι υπάρχει αυτή η ηχογράφηση κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος, με τον οποίον επικοινώνησε το Reuters, απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες για τέτοια ηχογράφηση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ριάντ Άντελ Αλ Τζουμπέιρ είχε δηλώσει ότι τα αιτήματα να αναγνωριστεί η ευθύνη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν στην δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του Οκτωβρίου συνιστούν «κόκκινη γραμμή», καθώς «δεν έχουν καμιά βάση στην αλήθεια».

«Στην Σαουδική Αραβία η κυβέρνησή μας είναι κόκκινη γραμμή. Ο φρουρός των δύο ιερών τεμενών και ο πρίγκιπας διάδοχος είναι κόκκινη γραμμή», υπογράμμισε ο Τζουμπέιρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο BBC.

«Αυτοί εκπροσωπούν κάθε Σαουδάραβα πολίτη και κάθε Σαουδάραβας πολίτης εκπροσωπεί αυτούς. Και δεν θα ανεχθούμε καμία συζήτηση οποιουδήποτε είδους που δυσφημίζει τον μονάρχη μας ή τον πρίγκιπα διάδοχό μας», συνέχισε.

Όπως σημειώνουν με νόημα τα ξένα πρακτορεία, η εφημερίδα που πήρε τη συνέντευξη από τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.