ΕΛΛΑΔΑ

651 δενδρύλλια

Ισόβια σε χασισοκαλλιεργητή στη Λακωνία

Εξέπληξε τους πάντες χθες με την ειλικρίνειά του 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια 651 χασισόδεντρων σε περιοχή της Λακωνίας, αλλά τα ισόβια δεν τα γλίτωσε.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών με την επιβαρυντική περίσταση ότι προσδοκούσε όφελος άνω των 75.000 ευρώ, για απλή διακίνηση ναρκωτικών από μη τοξικομανή, για αντίσταση κατά της Αρχής και για λαθρεμπορία για κατοχή πακέτων με λαθραία τσιγάρα. Του επιβλήθηκαν για όλες τις κατηγορίες ισόβια και κάθειρξη 10 ετών και 9 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 102.000 ευρώ. Το δικαστήριο αρνήθηκε να του αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό.

Μαζί του κατηγορούμενοι ήταν πατέρας και γιος, κάτοικοι της περιοχής, στους οποίους ανήκε το αγρόκτημα στο οποίο εργαζόταν ο αλλοδαπός και από το οποίο περνούσε για να πάει στη φυτεία. Αμφότεροι αθωώθηκαν, αφού αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την παράνομη δραστηριότητα του αλλοδαπού, τον οποίο είχαν πάρει στη δούλεψή τους για να έχει μεροκάματο.

Φυτεία

Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι βρήκαν και κατάσχεσαν στη φυτεία 392 χασισόδεντρα ύψους από 0,20 έως 1,10 μέτρα. Διευκρίνισαν ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να προσεγγίσει κάποιος τη φυτεία ήταν το κτήμα του πατέρα και του γιου, ενώ μέσα σε αυτό υπήρχε μια αγροικία. Από αυτή μπορεί να μην ήταν ορατή η φυτεία, αλλά όποιος καθόταν στην αυλή μπορούσε να δει αν ανεβαίνει κάποιος.

Ήξεραν ότι ο αλλοδαπός εργάζεται στο κτήμα, ενώ όταν τον συνέλαβαν στο κινητό του βρήκαν φωτογραφίες και βίντεο από τη φυτεία. Τον συνέλαβαν την ώρα που έμπαινε στη φυτεία και μαζί του είχε άλλα 127 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,10 έως 0,3 μέτρα, προκειμένου να τα μεταφυτέψει.

Επίσης, στο σπίτι του αλλοδαπού οι αστυνομικοί βρήκαν 36 συσκευασίες με 168 γραμμάρια χασίς, μια νάιλον σακούλα με 80 γραμμάρια χασίς, άλλη μια συσκευασία με 490 γραμμάρια χασίς, 132 δενδρύλλια με ύψος 0,5-30 εκατοστά, 37 σπόρους, ζυγαριά ακριβείας και 23 λαθραία πακέτα τσιγάρα. Τέλος, όταν πήγαν να τον συλλάβουν αντιστάθηκε.

Απολογίες

Στην απολογία του ο αλλοδαπός είπε με ειλικρίνεια ότι αυτός είχε βάλει τη φυτεία και οι εργοδότες του δεν είχαν καμία σχέση. Επίσης, ότι δεν έχει κάνει ποτέ του χρήση ναρκωτικών, ούτε καν κανονικό τσιγάρο καπνίζει. Συνέχισε να αφήνει το δικαστήριο με το «στόμα ανοικτό», όταν είπε ότι σκοπός του ήταν να πουλήσει το χασίς που θα παρήγαγε, προκειμένου να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως έμαθε για την καλλιέργεια χασίς, όταν είχε κάνει φυλακή γιατί μετέφερε παράνομα μετανάστες.

Ο 76χρονος ιδιοκτήτης του κτήματος, ιδιαίτερα φορτισμένος συγκινησιακά, είπε ότι πήρε τον αλλοδαπό στη δούλεψή του, γιατί δεν είχε να φάει και τον παρακάλεσαν να του δώσει μεροκάματο. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος είχε δουλέψει σε πολλές ιδιοκτησίες στη Νεάπολη Λακωνίας, ενώ ο ίδιος δεν περίμενε ποτέ να βρεθεί έτσι μπλεγμένος.

Ο 42χρονος γιος του, που ήταν επίσης κατηγορούμενος, τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη φυτεία. Για δε το κτήμα, είπε πως η μόνη επαφή ήταν κάποιες φορές το χειμώνα που πήγαινε πάρει ξύλα.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την αθώωση πατέρα και γιου, καθώς δεν προέκυψε ανάμειξή τους, και την ενοχή του αλλοδαπού για την καλλιέργεια της φυτείας, με σκοπό τον προσπορισμό εισοδήματος με όφελος που θα ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ.

Πηγή: www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.