ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα άκρα η κόντρα Ιταλίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ιταλός ΥΠΟΙΚ κατά Κομισιόν: Οι προβλέψεις της για το έλλειμμα είναι λάθος και ελλιπείς

Στα άκρα βρίσκεται η κόντρα Ιταλίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον υπουργό Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία να καταδικάζει τις τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν.

«Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έλλειμμα της Ιταλίας έρχονται σε έντονη αντίθεση με εκείνες της ιταλικής κυβέρνησης και προέρχονται από ανακριβή και ελλιπή ανάλυση του προϋπολογισμού», ανέφερε ο Τρία.

Σύμφωνα με τον Τρία πάντως, η διαφορά «δεν θα επηρεάσει την συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου με την Επιτροπή.

Με βάση τις προβλέψεις της Κομισιόν, το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Ιταλίας θα φτάσει στο 2,9% του ΑΕΠ το 2019, έναντι πρόβλεψης 2,4% της ιταλικής πλευράς και θα αυξηθεί στο 3,1% το 2020, έναντι μείωσης στο 2,1% που προβλέπει η Ρώμη.

Σύμφωνα με τον Τρία, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να σεβαστεί το 2,4% ως το μέγιστο έλλειμμα για την επόμεν η χρονιά.

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν προβλέπει ανάπτυξη 1,2% του ΑΕΠ στην Ιταλία το 2019, έναντι 1,5% που προβλέπει η Ρώμη και ανάπτυξη 1,3% το 2020, έναντι 1,6% που υποστηρίζει η Ιταλία, αριθμητικά στοιχεία που επηρεάζουν και το ποσοστό χρέους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πάντως, οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και ζητά περικοπές σε έλλειμμα και χρέος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.