ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Καραμελωμένη κολοκύθα με κρέμα βαλσάμικου σύκο και καρύδια

Μία εξαιρετική συνταγή για καραμελωμένη κολοκύθα με κρέμα βαλσάμικου σύκο και καρύδια.

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου σύκο
  • 1 φλ. καρύδια, τεμαχισμένα
  • ½ κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Στρώνουμετη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλήτικο χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας.

Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά με τα χέρια.

Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου σύκο, τα καρύδια και το μέλι και ανακατεύουμε.

Αφού περάσουν τα 15 λεπτά ψησίματος, ανοίγουμε το φούρνο και περιχύνουμε την κολοκύθα με το μίγμα.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό στην άκρη, να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.