ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το Σπόρτινγκ ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του

Κίνημα Αλλαγής: Ποια θα είναι η τακτική του στο εξής

Μία νέα μέρα ξημέρωσε σήμερα για το Κίνημα Αλλαγής, που με την ώθηση της θεαματικής χθεσινής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυσή του, μπαίνει πλέον κανονικά στην προεκλογική μάχη, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Με σύνθημα «Απαίτηση Αξιοπρέπειας – Απαίτηση Αλλαγής – Απαίτηση Ανατροπής», το Κίνημα Αλλαγής που διεκδικεί για λογαριασμό του τον ρόλο της ιστορικής συνέχειας της δημοκρατικής παράταξης, θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει τη σχέση του με τους μη προνομιούχους, τους οποίους εξάλλου προσπαθεί να εκπροσωπήσει και να πετύχει έτσι την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις επόμενες κάλπες. Στην πορεία προς τις εκλογές μάλιστα, συγκεκριμένες παρεμβάσεις, αλλά και κοστολογημένες προτάσεις, θα στοχεύουν ακριβώς εκεί, στην ταύτιση των μικρομεσαίων, των νέων εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αγροτών κ.ο.κ. με το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και την ‘συνάντησή’ τους στις κάλπες. Δεν είναι τυχαία η αναφορά της Φώφης Γεννηματά χθες στο ότι «η δική μας σχέση με τον ελληνικό λαό είναι βαθιά, είναι αυθεντική, είναι ιστορική, δεν εξαγοράζεται με επιδόματα, δεν αλλοιώνεται με ταξίματα, γιατί δεν ήταν ποτέ ευκαιριακή. Εμείς αλλάξαμε τις ζωές των Ελλήνων στην πρόοδο και την ευημερία και αυτή την αξιοπρέπεια ζωής θα επαναφέρουμε στην ελληνική κοινωνία».

Στην ρητορική της, η Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσει να επιτίθεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναδεικνύοντας την διαφορά μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων και κάνοντας λόγο για ‘αναξιοπιστία’, ενώ θα καταγγέλλεται ανικανότητα και απουσία πολιτικής βούλησης για διόρθωση των κακώς κειμένων από την κυβέρνηση, καθώς επίσης και πρακτικές λάσπης κατά των πολιτικών αντιπάλων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Την ίδια ώρα, όπως ακριβώς έκανε και χθες από το Σπόρτινγκ η Φώφη Γεννηματά, η Χαριλάου Τρικούπη θα εξαπολύει επίθεση στον ίδιο τόνο και κατά της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναδεικνύοντας αυτή την φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή το 2004-2009 για την πορεία της Οικονομίας στην χώρα, αλλά και την επιχείρηση ‘παλινόρθωσης’ της Δεξιάς, που ‘χρεώνεται’ στην νυν ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο και είναι πολιτικό. Εμείς στον ελληνικό λαό παρουσιάζουμε το σχέδιό μας για το πώς η χώρα μας θα βγει από την κρίση», δήλωσε χθες ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης. Κάνοντας λόγο για ‘συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις’ για το πώς θα παραχθεί νέος πλούτος από τη μία πλευρά, μίλησε για βασικό σημείο διαφοροποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προσελκυθούν επενδύσεις και να στηριχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, η επιχειρηματικότητα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η μεσαία τάξη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κ.ο.κ. Από την άλλη πλευρά, αναφέρθηκε στον παραγόμενο τελικά πλούτο και τον πώς μπορεί αυτός να διανεμηθεί δίκαια και να δομηθεί ξανά ένα σοβαρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, προκειμένου να στηριχθούν τα λαϊκά νοικοκυριά και η ελληνική οικογένεια, σημείο στο οποίο υποστήριξε ότι το κόμμα του διαφέρει από τη ΝΔ. «Αυτοί οι δύο άξονές μας καθορίζουν το δικό μας αυτόνομο και διακριτό σχέδιο για την επόμενη μέρα», είπε, επιμένοντας να σημειώνει πως το ερώτημα για τις μετεκλογικές συνεργασίες δεν είναι ‘με ποιους’ αλλά ‘γιατί’. «Δεν θα κάνουμε κουβέντα με όρους αριθμητικούς. Θα κάνουμε κουβέντα με όρους πολιτικούς», είπε, επιμένοντας πως εφόσον το Κίνημα Αλλαγής έχει την επόμενη μέρα τη δύναμη θα συζητήσει με όποιον το επιθυμεί στη βάση του δικού τους προγράμματος. Αν πάλι δεν την έχει, δεν θα γίνει ‘συμπλήρωμα’ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ μόνο και μόνο για να ‘βγαίνουν’ οι αριθμοί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.