ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

ΚΚΕ: Απαράδεκτο το φακέλωμα των επιβατών των αεροπλάνων

«Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ενσωματώνει την αντιδραστική Οδηγία 2016/681 της ΕΕ για τις «υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις λαϊκές ελευθερίες, αυταρχικό νομοθέτημα», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα «με το νομοσχέδιο αυτό και με το γνωστό πρόσχημα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας», προωθείται ένα συστηματικό φακέλωμα όλων των επιβατών των αεροπλάνων, που ταξιδεύουν από και προς τις χώρες της ΕΕ. Κάθε επιβάτης, δηλαδή, θεωρείται καταρχήν ύποπτος για την τέλεση κάποιας τρομοκρατικής ή άλλης εγκληματικής πράξης και για το λόγο αυτό πρέπει να συγκεντρώνονται από την Αστυνομία, μέσω των αεροπορικών εταιρειών και του "Μητρώου Ονόματος Επιβάτη" (PNR), μια σειρά από προσωπικά δεδομένα του, που αφορούν ακόμη και τις αποσκευές που μεταφέρει».

«Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για τη δήθεν προστασία των προσωπικών δεδομένων των επιβατών από παράνομη επεξεργασία τους, είναι εντελώς κενές περιεχομένου, αφού -πέραν των άλλων- η ανάθεση της προστασίας τους γίνεται στην υπηρεσία της αστυνομίας που τα συγκεντρώνει. Αποτελούν στην πραγματικότητα το "φύλλο συκής" για να κρυφτεί το βαθιά αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου και της Οδηγίας», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαριές ευθύνες που φέρνει για ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με το οποίο κάνει ένα ακόμη σοβαρό βήμα στον αυταρχικό κατήφορο», υπογραμμίζει το ΚΚΕ προσθέτοντας «αντίστοιχες ευθύνες φυσικά έχουν η ΝΔ, όπως και άλλα κόμματα, που ήδη δήλωσαν ότι θα το ψηφίσουν» και σημειώνοντας «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο πλαστή είναι η διαχωριστική γραμμή "πρόοδος-συντήρηση" που επικαλείται η κυβέρνηση, η οποία εξαφανίζεται όταν έχει να κάνει με την προώθηση σημαντικών αντιλαϊκών νομοθετημάτων και αποφάσεων της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών ενώσεων».

Το ΚΚΕ καλεί «τους εργαζόμενους, τους νέους, τους προοδευτικούς νομικούς, να αντιταχτούν σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αποσυρθεί άμεσα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.