ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Kλοπές στα επεισόδια του Σαββάτου καταγγέλλει το ΑΠΘ

Στα 20.000 ευρώ φαίνεται ότι ανέρχεται ο λογαριασμός των επεισοδίων που έγιναν το Σάββατο, μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η καταγγελία της κοσμητείας της Σχολής που, πέραν των ζημιών, κατέγραψε κλοπές σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από πολλούς - και από τα συνεργεία καθαριότητας και από συναδέλφους, γιατί συνηθίζουμε να υποτιμάμε τη συνεισφορά αυτών των ανθρώπων που δουλεύουν στο πρώτο επίπεδο - για να λειτουργήσει η σχολή από την Δευτέρα εκτός από κάποιες αίθουσες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, προσθέτοντας ότι «δεν θα ξεφύγουμε από το ποσό των 20.000 ευρώ, το οποίο, όμως, θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιφαράκη, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση θα υπάρχει μειωμένη λειτουργία στους κοινόχρηστους χώρους, σε κάποιες τουαλέτες και σε τρεις αίθουσες διδασκαλίας.

Καταστράφηκαν υποδομές για ΑμΕΑ

Όπως ανέφερε, εκλάπη ένα σύστημα wi-fi, αξίας 300 ευρώ, δύο προβολείς, οι οποίοι ήταν καινούριοι και κάποια εξαρτήματα υπολογιστών.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι καταστράφηκαν υποδομές για ΑμΕΑ και πάγκοι για τους φοιτητές του διαδρόμους.

Για την αποκατάσταση των ζημιών, θα ζητηθεί μέσω της διοίκησης του Πανεπιστημίου από το υπουργείο Παιδείας οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.