ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κραμπλ με μήλα και αμύγδαλα

Μία εξαιρετική συνταγή για κραμπλ με μήλα και αμύγδαλα.

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 6-7 μήλα κόκκινα
  • 50 γρ. βούτυρο, για το σοτάρισμα

Για το κράμπλ:

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 22,5 γρ. γλυκαντικό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 150 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό, σε κομματάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γλυκαντικό, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και  και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα.

Σε στρογγυλό πυρέξ απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τα ψίχουλα και ρίχνουμε από πάνω τα μήλα.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τα υπόλοιπα ψίχουλα της ζύμης πάνω από τη γέμιση και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.