14/11/2018@19:18
Κραμπλ με μήλα και αμύγδαλα
Μία εξαιρετική συνταγή για κραμπλ με μήλα και αμύγδαλα.
Υλικά
Για τη γέμιση:
6-7 μήλα κόκκινα
50 γρ. βούτυρο, για το σοτάρισμα
Για το κράμπλ:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
22,5 γρ. γλυκαντικό
1/2 κ.γ. κανέλα
150 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό, σε κομματάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γλυκαντικό, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα.
Σε στρογγυλό πυρέξ απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τα ψίχουλα και ρίχνουμε από πάνω τα μήλα.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τα υπόλοιπα ψίχουλα της ζύμης πάνω από τη γέμιση και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Ετοιμάζουμε το πιο απολαυστικό cheesecake με σοκολάτα, φράουλες και αμύγδαλα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Για τη βάση: 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ 100 γρ.
Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων σε μια σαλάτα: Γλυκιά από το ροδάκινο, ελαφρώς αρμυρή από το τραγανό μπέικον, ξινούτσικη από
Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h:
Η ευγενική γεύση της σελινόριζας συνδυάζεται µε τα ζωηρά µήλα και τα γλυκά κάστανα δηµιουργώντας µια εξαίσια και ισορροπηµένη βελούδινη σούπα. Δεν παραλείπουµε τα τραγανά φύλλα φασκόµηλου! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id:
Μέχρι να γίνει το φαγητό, κερνάμε τσίπουρο, κρασί, μπίρες και μεζέδες με συκωτάκια και άλλα νόστιμα. 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 15΄ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 3-4 ΑΤΟΜΑ window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h:
Ευχάριστα ξινό και σπιρτόζικο, το αγαπημένο εσπεριδοειδές χαρίζει τη φρεσκάδα του σε μία εντυπωσιακή ταρταλέτα. Υλικά για 6 άτομα Για τη βάση: 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον| ½ κ.γ. αλάτι θαλασσινό 1 φλιτζ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μηλόπιτα με κανέλα. 1 ώρα • Εύκολο • ΓΙΑ 6 άτομα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Υλικά 200 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον