Μία εξαιρετική συνταγή για κραμπλ με μήλα και αμύγδαλα.
Υλικά
Για τη γέμιση:
6-7 μήλα κόκκινα 50 γρ. βούτυρο, για το σοτάρισμα Για το κράμπλ:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 22,5 γρ. γλυκαντικό 1/2 κ.γ. κανέλα 150 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα 150 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό, σε κομματάκια Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γλυκαντικό, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα.
Σε στρογγυλό πυρέξ απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τα ψίχουλα και ρίχνουμε από πάνω τα μήλα.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τα υπόλοιπα ψίχουλα της ζύμης πάνω από τη γέμιση και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα Πώς πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας; Πώς πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας; Κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό αφαιρώντας
Ένα ωραιότατο σνακ με ψητά μήλα με βρώμη, καρύδια και σταφίδες. Υλικά 4 μεγάλα μήλα 1 κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. αστεροειδής γλυκάνισος, σε σκόνη 4 κ.γ. σταφίδες ½ λεμόνι, χυμός 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη ¼ φλ. βρώμη 2
Το φθινόπωρο ξεκινά επίσημα στις 21 Σεπτεμβρίου και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Η εποχή των μήλων κατέφθασε! Δεν βλέπουμε την ώρα να απολαύσουμε μηλόπιτες, καραμελωμένα μήλα και κέικ.
Καλοκαιρινή, γλυκιά τάρτα με νεκταρίνια για επιδόρπιο πλάι σε παγωτό βανίλια ή ακόμη και για πρωινό. Υλικά Για τη ζύμη: 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ. καστανή ζάχαρη 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα 300 γρ. αλεύρι για όλες
Υπάρχουν πολλά γλυκά που γίνονται και εύκολα και γρήγορα, όπως για παράδειγμα μια τάρτα μήλου με κρέμα. Υλικά Για την τάρτα: 1 πακέτο ζύμη κουρού 30 γρ. βούτυρο 40 γρ. ζάχαρη Για την κρέμα: 200 γρ. άχνη ζάχαρη 100 γρ.
Υλικά Για τον μπακλαβά: 450 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα 225 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα ½ φλ. ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα 450 γρ. (11-12) φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα 225 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο Για το σιρόπι: 2 φλ. νερό 1 ½
Σύμφωνα με μελέτη Ο πονοκέφαλος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της σύγχρονης εποχής – όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους κάποια στιγμή θα