ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαχανοντολμάδες με κιμά κοτόπουλου και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

Μία εξαιρετική συνταγή για λαχανοντολμάδες με κιμά κοτόπουλου και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

  • 1 μεγάλο λάχανο πράσινο, καθαρισμένα τα εξωτερικά φύλλα και χωρίς τον πυρήνα του
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου, άπαχο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα,σκόνη
  • μαϊντανός, για γαρνιτούρα

Για τη σάλτσα:

  • 2 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 3 φλ. ζωμός κότας
  • 2κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1φλ. τυρί τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλύπτει ολόκληρο το λάχανο και βράζουμε σε υψηλή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Με τσιμπίδα αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα του λάχανου, τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου μαζί με το κρεμμύδι για 7 - 8 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός .

Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για άλλα 2 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και νερό τόσο ώστε να καλύψει τον κιμά κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το ζωμό κότας, το τυρί κρέμα, το τσένταρ και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

Στην επιφάνεια εργασίας απλώνουμε ένα λαχανόφυλλο τη φορά, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα και κόβουμε τα πολύ μεγάλα φύλλα στη μέση κατά μήκος.

Βάζουμε 1 1/2 κ.σ. γέμιση κιμά κοτόπουλου ανά λαχανόφυλλο, κλείνουμε τις δύο άκρες του φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά σαν ρολό.

Μεταφέρουμε τους λαχανοντολμάδες με τη ραφή προς τα κάτω μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί στη σειρά, τον έναν σφιχτά δίπλα στον άλλο για να μην ξετυλιχτούν.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 περίπου λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.