ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση διαμαρτυρίας

«Μάχη» στην Ιεραρχία: Αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνεδριάση της Ιεραρχίας για την πρόθεση συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση λίγο πριν τις 12 του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν επέτρεψε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας να μιλήσει για το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ήθελε συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων της συμφωνίας για να δεχτεί ωστόσο ως απάντηση ότι «όποιος είναι εναντίον της συμφωνίας, φεύγει!».

Πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής διαφαίνεται ότι δεν γίνεται κουβέντα θέματα όπως η διασφάλιση των κληρικών, αλλά μόνο για σημεία που αφορούν την εκκλησιαστική περιουσία.

Κατά το διάλειμμα συζητήθηκε έντονα αν υπάρχει η δυνατότητα ομιλίας και ελέυθερης παρέμβασης στα ζητήματα που αναπτύσσονται, ενώ διατυπώθηκαν απόψεις ότι «αν περάσει αυτή η συμφωνία, θα αποτελεί μία πύρρειο νίκη του Αρχιεπισκόπου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μητροπολίτες εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι καθώς υπήρξε η αίσθηση ότι όποιος διατύπωνει επιφυλάξεις έπρεπε να είναι πολύ σύντομος στην τοποθέτησή του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.