Neo

Μύθευμα η ‘καθαρή’ έξοδος από τα μνημόνια

Κριτική από τα αριστερά και μάλιστα έντονη, άσκησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης στην κυβέρνηση, με αφορμή τη ρητορική της περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια και ρυθμίσεων για την αποκατάσταση των αδικιών.

«Η ‘καθαρή’ έξοδος από τα μνημόνια είναι μύθευμα. Μία ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης», είπε, μιλώντας στην Finance and Markets Voice, ενώ παρατήρησε ότι «από το αχρείαστο τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο η έξοδος συντελέστηκε με σκληρή νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική πολιτική και με πολλούς δεσμευτικούς και μακροχρόνιους όρους».
Αναφερόμενος στις επιδοματικές πολιτικές, ο συνεργαζόμενος με το Ποτάμι βουλευτής, υποστήριξε ότι ναι μεν μπορεί να ανακουφίζουν με ψιχία ορισμένα στρώματα, πλην όμως είναι ο χειρότερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες κοινωνικές ανισότητες. Αποδίδοντας μάλιστα τέτοιου είδους πρακτικές σε πελατειακούς και ψηφοθηρικούς στόχους, αντέτεινε ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάπτυξη. «Να μειώσουμε την ανεργία, να μεγαλώσουμε την πίττα και μετά να συζητήσουμε συναινετικά πώς θα την μοιράσουμε», είπε, πιθανότατα όμως ως …φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.