ΚΟΣΜΟΣ

Η ατζέντα των συνομιλιών

Μόσχα και Άγκυρα συζητούν για Βαλκάνια, Κυπριακό, ΕΕ και ΝΑΤΟ

Το Κυπριακό, η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι σχέσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τον ΟΑΣΕ, όπως και η συνεργασία των δύο χωρών στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε σήμερα στην Άγκυρα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό με τον Τούρκο ομόλογο του Φαρούκ Καϊμακτσί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Υπήρξε εις βάθος ανταλλαγή απόψεων σε ευρωπαϊκά ζητήματα, η οποία περιελάμβανε διάφορες πτυχές των σχέσεων με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε γνωστούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εκτός των άλλων, αναφέρει η ανακοίνωση, τα μέρη συζήτησαν για την κατάσταση στα Βαλκάνια, την κατάσταση και τις προοπτικές της συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Τουρκίας με τις χώρες της περιοχής και σε ζητήματα συνεργασίας που σχετίζονται με την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή και την υλοποίηση έργων οικονομική ανάπτυξης.

«Συζητήθηκε επίσης και η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της διευθέτησης του Κυπριακού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.