ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοδικείο Αθηνών

Νέα αίτηση της Folli Follie να υπαχθεί σε καθεστώς πτωχευτικής διαδικασίας

Αύριο ή το πολύ την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείο Αθηνών επί του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής που έχει καταθέσει η εταιρεία Folli Follie στο πλαίσιο της νέας αίτησης υπαγωγής της στο καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που έχει κατατεθεί από την εν λόγω εταιρεία.

Κατά τη σημερινή συζήτηση της αίτησης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οι δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν ότι εάν δεν δοθεί προστασία σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι συνήγοροι της Folli Follie «υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών» και τόνισαν στην συνέχεια: «Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρείας, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρείας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στην Folli Follie, αλλά και ομολογιούχοι τάχθηκαν υπέρ της αποδοχής του αιτήματος της εργοδότριας τους εταιρείας για υπαγωγής της στο καθεστώς προστασίας.

Αντίθετα, κατά της υπαγωγής τάχθηκαν οι πιστώτριες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές

Οι νομικοί παραστάτες των Τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου της αίτησης περι ύπαρξης δεδικασμένου.

Παράλληλα, σήμερα συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών (ομολογιούχων) της εταιρείας, μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης της περιουσίας της ύψους περίπου 2, 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.