ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Μεταναστευτικό

Αίτηση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα το μεταναστευτικό καταθέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει την αδυναμία διαχείρισης του θέματος από την κυβέρνηση, ενώ υπογραμμίζει την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια.

Ο κ. Μητσοτάκης στο αίτημα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκος Βούτση, επισημαίνει την «αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος από την πλευρά της κυβέρνησης, προσβάλλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όσων αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα, απειλεί την κοινωνική συνοχή περιοχών που δέχονται μεγάλο βάρος προσφύγων-μεταναστών, όπως του Ανατολικού Αιγαίου και πλήττει σοβαρά τη διεθνή εικόνα της χώρας. Εικόνες από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως σε αυτό της Μόριας Λέσβου, αναδεικνύουν τις ελλιπείς τους υποδομές, την πλήρη απουσία στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, τη βία και την ανομία που κυριαρχεί σε αυτά, μεταδίδονται καθημερινά από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, εκθέτοντας με πρωτοφανή τρόπο την πατρίδα μας».

Παράλληλα, τονίζει: «Ο απάνθρωπος τρόπος διαβίωσης στους καταυλισμούς είναι αναντίστοιχος με την τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ. Χρηματοδότηση που έχει χορηγηθεί απευθείας και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας τους λόγω και του ανεπαρκούς θεσμικού πλαισίου εποπτείας τους».

«Και προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για το θέμα αυτό η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (O.L.A.F.) έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας τα οποία αφορούν τη σίτιση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης», καταλήγει.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 7:25 03/11/2018

    Κανε προταση μομφης και ριξε τον αλητη και καραγκιοζη Τσιπρα. Τον εχετε κανει μαγκα με την χλιαρη και νωθρη αντιπολιτευση που του κενετε του μαλαακ@ του Τσιπρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.