ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα του πρώην προέδρου της Γαλλίας

Ολάντ: «Έρχομαι να χαιρετίσω την επιτυχία της Ελλάδας ύστερα από τόσα χρόνια λιτότητας»

«Έρχομαι να χαιρετίσω την επιτυχία της Ελλάδας ύστερα από τόσα χρόνια λιτότητας», δηλώνει ο τέως Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενόψει της σημερινής επίσκεψής του στη χώρα μας.

«Θέλω να επιβεβαιώσω στους Έλληνες», συνεχίζει ο κ. Ολάντ, «την αφοσίωσή μου, και της Γαλλίας, και να τους πω πάνω απ' όλα ότι η Ευρώπη του αύριο, η οποία πρέπει να πάει πιο γρήγορα, πιο μακριά με λίγες χώρες μόνο, δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτούς».

Όπως ο ίδιος δηλώνει, η ατζέντα της επιστροφής στα πολιτικά δρώμενα θα έχει τίτλο: η νέα Γαλλική Αριστερά, με βαρύτητα στον ευρωπαϊκό διάλογο, με τον ίδιο να απαντά ότι δεν έχει φύγει ποτέ από την πολιτική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει για το όραμά του σχετικά με τη σοσιαλδημοκρατία και την Ευρώπη, απευθυνόμενος σε ένα κοινό στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.