ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο τραυματίες

Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου

Με κεντρικά συνθήματα "Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό", και "τόσα χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, η χούντα δεν τελείωσε το '73" φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, φορείς, σωματεία συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Παράλληλα ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην οποία βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθησε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία. Κάποια στιγμή που το μπλοκ έφτανε στο ύψος της Αμερικανικής πρεσβείας, υπήρξε ένταση με ομάδα άλλων διαδηλωτών.

Ένταση επικράτησε και προς το τέλος του κύριου όγκου της διαδήλωσης ανάμεσα σε διαδηλωτές κι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υπάρχουν δύο τραυματίες, τους οποίους παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.