ΚΟΣΜΟΣ

Κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας

Πούτιν: Ο Ποροσένκο ενορχήστρωσε τη ναυτική «πρόκληση» στη Μαύρη Θάλασσα

Την πρώτη του δημόσια δήλωση για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μαύρη Θάλασσα έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως υποστήριξε ο ρώσος πρόεδρος, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ενορχήστρωσε μια ναυτική «πρόκληση» προκειμένου να ενισχύσει τη φθίνουσα δημοτικότητά του ενόψει των εκλογών του επόμενου χρόνου.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή,  η Ρωσία συνέλαβε τρία ουκρανικά πλοία και τα πληρώματά τους, κατηγορώντας τα για παράνομη είσοδο στα ρωσικά χωρικά ύδατα. Η Ουκρανία αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Ποροσένκο ενορχήστρωσε τη μίνι κρίση 

Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, το περιστατικό είναι μια συνοριακή υπόθεση ελάσσονος σημασίας. Την ίδια στιγμή ο Πούτιν κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ότι ενορχήστρωσε τη μίνι κρίση προκειμένου να δώσει ώθηση στα πολύ χαμηλά ποσοστά δημοτικότητάς του. «Αναμφίβολα, επρόκειτο για μια πρόκληση» είπε και πρόσθεσε:  «Οργανώθηκε από τον πρόεδρο ενώπιον των εκλογών. Ο πρόεδρος βρίσκεται στην πέμπτη θέση σε ποσοστά δημοτικότητας κι επομένως έπρεπε κάτι να κάνει. Χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα προκειμένου να εισαγάγει τον στρατιωτικό νόμο».

«Υπήρχε πιθανότητα ο Ποροσένκο να μην περάσει στον δεύτερο γύρο (…). Για αυτό ακριβώς, έπρεπε κάτι να κάνει» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για «ένα παιχνίδι ώστε να αυξήσει την ένταση, ένα ανέντιμο παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας για να ασκήσει πιέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους του». Όπως ανέφερε ο Πούτιν οι ρωσικές δυνάμεις εκπλήρωσαν «το στρατιωτικό καθήκον τους».

Ποροσένκο: Απειλή ενός ολοκληρωτικού πολέμου με τη Ρωσία 

Την Τρίτη, σε δικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υποστήριξε ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την «απειλή» της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και του ξεσπάσματος «ενός ολοκληρωτικού πολέμου» με τη Ρωσία, υψώνοντας ακόμη περισσότερο τον τόνο των ήδη δραματικών δηλώσεών του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.