ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αστερίσκοι για μεταρρυθμίσεις

«Πράσινο φως» στον ελληνικό προϋπολογισμό από την Κομισιόν

Την έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού χωρίς εκπλήξεις ανακοίνωσε η Κομισιόν επισημαίνοντας πάντως στην σχετική έκθεση την ανάγκη επιτάχυνσης της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.  Σύμφωνα με την naftemporiki, η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ΣΔΠ που υπέβαλε η Ελλάδα για το 2019 εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τη δέσμευσή της να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5 % του ΑΕΠ. Η πρόοδος όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς είναι μέτρια και οι αρχές θα πρέπει να επισπεύσουν την υλοποίησή τους για να επιτευχθούν οι στόχοι τους.

Η ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, η οποία θα εξαρτάται από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών, και συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της σημαντικής δέσμης μέτρων για το χρέος που συμφωνήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της 22ας Ιουνίου 2018, θα εξαρτηθεί από τη θετική αξιολόγηση στη δεύτερη έκθεση που θα συνταχθεί βάσει του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας. Η έκθεση αυτή θα δημοσιευθεί στις αρχές του επόμενου έτους. 

Για τις συνθήκες δανεισμού στις αγορές, επισημαίνει ότι αυτές παραμένουν ευάλωτες σε εξωτερικούς οικονομικούς κινδύνους και ζητεί να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί η σταθερή πρόσβαση στις αγορές.

 

Διαβάστε εδώ την έκθεση

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.