ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο στόχαστρο Γεωργιάδης, Βορίδης, Σαλμάς, Λοβέρδος και Αβραμόπουλος

Προανακριτική για «5» αποφασίζει η Βουλή

«Κόκκινο» θα χτυπήσει το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή το επόμενο διάστημα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να προχωρήσει στην σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Υγεία, έπειτα από όλα όσα έχουν διερευνηθεί στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής, που βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν εκδώσει το πόρισμά της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή και την εξεταστική επιτροπή θα ζητήσει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών Υγείας για συγκεκριμένες υποθέσεις: κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά των Ανδρέα Λοβέρδου και Μάκη Βορίδη για την μεταβίβαση του «Ντυνάν» σε ιδιωτική εταιρεία, κατά του Μάριου Σαλμά για την υπόθεση υπερτιμολόγησης των αρθροσκοπήσεων και κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τα εμβόλια.

Νέα πόλωση

Με άλλα λόγια, μετά την υπόθεση Novartis όπου η Δικαιοσύνη προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην έρευνα και την απόδοση ευθυνών, τώρα πλέον έρχεται η σειρά άλλων σκοτεινών υποθέσεων στον χώρο της Υγείας. Εξάλλου, ήδη από προχθές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Σπύρος Λάππας, υπογράμμισε ότι στο πόρισμα θα φαίνεται «πώς χρεοκόπησε η χώρα», κάνοντας μάλιστα λόγο για μία επιβάρυνση από την Υγεία που ξεπερνά τα 85 δισεκατομμύρια!
Πέραν αυτού, η υπόθεση της νέας προανακριτικής προφανώς και θα δώσει νέα πνοή στην πόλωση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό και θα δημιουργήσει νέα σύγκρουση μεγατόνων μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πάντως, έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές ουδόλως… πέφτουν από τα σύννεφα, για δύο λόγους: πρώτον, διότι θεωρείται περίπου δεδομένο ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι στρωμένος με μπόλικη σκανδαλολογία και, δεύτερον, διότι τώρα φτάνουν σε «ώριμη» φάση αρκετές έρευνες σε υποθέσεις με οσμή σκανδάλου, οπότε οι αποκαλύψεις θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.