ΚΟΣΜΟΣ

Να μην μειώσει την παραγωγή

Πτώση σημειώνει η τιμή του πετρελαίου μετά τις πιέσεις του Τραμπ προς τον ΟΠΕΚ

Πτώση άνω του 1% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, με το μπρεντ να υποχωρεί κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό κάτω από τα 60 δολάρια, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις στον ΟΠΕΚ να μην μειώσει την παραγωγή για να στηρίξει την αγορά.

Το αμερικανικό δολάριο κινείτο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους εισαγωγείς που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Στις 11:00 ώρα Ελλάδας, η τιμή του μπρεντ σημείωσε πτώση κατά 1,03 δολάριο στα 69,09 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 1,00 δολάριο στα 58,93 δολάρια. Και οι δύο τιμές αναφοράς είναι κατά 20% χαμηλότερες από τα υψηλά επίπεδα της τετραετίας στα οποία ανήλθαν στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί τη μείωση των τιμών του πετρελαίου. «Ας ελπίσουμε ότι η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ δεν θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου. Οι τιμές πετρελαίου θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερες βάσει της παραγωγής», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter χθες. Η δήλωση αυτή οδήγησε σε σημαντική πτώση των τιμών χθες, μια τάση που συνεχίστηκε και σήμερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.