ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής διάσκεψη

Ρωσία: Δεν υποστηρίζουμε καμία πολιτική προσωπικότητα στη Συρία

Η Ρωσία δεν υποστηρίζει καμία πολιτική προσωπικότητα στην Συρία και είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την διευθέτηση της κρίσης στην Συρία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στην διεθνή διάσκεψη «Μεσογειακοί Διάλογοι» που πραγματοποιείται στην Ρώμη.

«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Μπασάρ Άσαντ, έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν υποστηρίζουμε καμία πολιτική προσωπικότητα στην Συρία. Σεβόμαστε την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ και το ανακοινωθέν της Γενεύης που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2012, στο οποίο αναφέρεται κατηγορηματικά ότι την διαδικασία διευθέτησης της κρίσης στην Συρία πρέπει να αναλάβουν και να κατευθύνουν οι πολίτες της Συρίας», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Εκείνοι που επιμένουν να θέσουν κάποια τεχνητή προθεσμία και λένε ‘να ο κατάλογος με τα αιτήματά μου και δεν μ'ενδιαφέρει τι σκέφτεστε» έχουν ένα στόχο, να τορπιλίσουν την ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστανά και να επιστρέψουν στην πολιτική αλλαγής καθεστώτων στην Συρία» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι θεωρεί ανεπίτρεπτο να τίθενται κάποιες τεχνητές προθεσμίες για την διευθέτηση των κρίσεων στην Συρία και στην Λιβύη και απηύθυνε έκκληση να συνεχισθεί ο διάλογος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.