ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ποιος λέτε να είναι ο Ρασπούτιν της κυβέρνησης;»

Σαμαράς: Θα κάτσω στο σκαμνί όλους τους σκευωρούς

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" εκφράζει τη βεβαιότητα πως αν η χώρα δεν είχε οδηγηθεί σε εκλογές το 2014 θα είχαμε γλιτώσει τα νέα μέτρα, σημειώνοντας πως «είχαμε ήδη βγει στις αγορές, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2014 και είχαμε αντλήσει 4,5 δισεκατομμύρια συνολικά. Χωρίς αυτά δεν θα είχε σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και ετοιμαζόμασταν να βγούμε ξανά στις αρχές του 2015, γιατί μας είχαν εγκρίνει πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές με ασφάλεια, χωρίς να ανησυχούμε για εφήμερες διακυμάνσεις από άλλες αιτίες. Αντίθετα, με την κυβέρνηση Τσίπρα που δεν πήρε την πιστοληπτική γραμμή και δεν μπορεί να βγει στις αγορές», δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφέροντας πως θα πρέπει να υπάρξει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και χαρακτηρίζει εφιαλτικό, ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει πως δεν μπορεί να λένε οι πάντες ότι εκείνο το εφιαλτικό εξάμηνο στοίχισε στη χώρα 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον (μερικοί μιλάνε και για 200 δισεκατομμύρια!), χώρια τα παρατεταμένα capital controls, και κανείς να μην απολογηθεί γι' αυτά τα μοιραία σφάλματα. «Δεν μιλάμε για κάποια "μικροζημιά". Αν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 40 χρόνια, είχαν χρεώσει την Ελλάδα 317 δισεκατομμύρια, η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε μέσα σε έξι μήνες μόνο, να της στοιχήσει άλλα 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον! Ποτέ κυβέρνηση δεν "κατάφερε" να κάνει σε τόσο λίγο χρόνο τόσο τεράστια ζημιά! Πώς να μη γίνει Εξεταστική γι' αυτό;», λέει χαρακτηριστικά.

Δηλώνοντας δικαιωμένος για τις πολιτικές της κυβέρνησής του ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως όσον αφορά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων υπήρξε όσο τολμηρός άντεχε η χώρα, παρουσιάζοντας τις βασικές πολιτικές του στην οικονομία αλλά και στον τομέα της καταπολέμησης της ανομίας, ενώ απαντώντας σε ερώτημα για την ΕΡΤ είπε πως δεν έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση, αλλά έκλεισε ένα φορέα που είχε τελματώσει κι άνοιξε στη θέση του τη ΝΕΡΙΤ, που πολύ γρήγορα, με το μισό κόστος, πέτυχε, όπως λέει, τριπλάσια τηλεθέαση. «Το πόσο δίκιο είχα τότε, αποδεικνύεται σήμερα από την τραγελαφική κατάσταση της νέας ΕΡΤ που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και που δεν τη βλέπει κανείς. Και τσακώνονται μονίμως όλοι με όλους - μεταξύ τους - καταγγέλλοντας σημεία και τέρατα.Η ΝΕΡΙΤ, τότε, ήταν δημόσια τηλεόραση. Αυτή η ΕΡΤ δεν είναι. Είναι δημόσια ντροπή!», λέει χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τονίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε βρήκε ένα πρόβλημα το οποίο σταμάτησε και είχε αρχίσει να το περιορίζει σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που, όπως λέει, ήρθε, άνοιξε τα σύνορα και δημιούργησε ένα αληθινό εφιάλτη που εκθέτει τη χώρα διεθνώς αλλά και της δημιουργεί πολύ σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και μάλιστα σε ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Novartis ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την κυβέρνηση συμμορία, σημειώνοντας πως η εμπλοκή του ονόματός του δεν τον αγγίζει αλλά τον εξοργίζει. «Αν περάσει αυτή η σκευωρία, στο μέλλον κανείς δεν θα τολμήσει να αγγίξει τη διαφθορά. Προσέξτε: το χειρότερο είναι ότι κατηγορούν εμάς που κόψαμε το «πάρτι» της διαφθοράς στο φάρμακο - και μας κατηγορούν, ποιοι; Αυτοί που στήριζαν ως αντιπολίτευση τα «συμφέροντα» των εταιριών, και προσπαθούσαν να εμποδίσουν τα δικά μας μέτρα κατά της διαφθοράς. Εμείς κόψαμε τη διαφθορά κατά 3 δισεκατομμύρια το χρόνο, μόνο από τη φαρμακευτική δαπάνη. Και εκείνοι τότε ήταν αντίθετοι - και τώρα μας ζητάνε «και τα ρέστα» από πάνω… Ξέρετε τι «μήνυμα» στέλνει αυτό; Πώς όποιος πολιτικός στο μέλλον αγγίξει τη διαφθορά, τελικά θα βρει το μπελά του. Αυτό το μήνυμα τρομοκρατίας, δεν θα τους αφήσω να το περάσουν», λέει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για γελοιότητες και προσπάθειες παρέμβασης υπουργών στη δικαιοσύνη. «Πουθενά - σε καμία δημοκρατική χώρα - δεν μπορούν να σταθούν τέτοια πράγματα.

Το πώς στήθηκε αυτή η σκευωρία και το ποιοι συμμετείχαν σε αυτή τη συμμορία, θα αποκαλυφθούν όλα. Και σε αυτό με ξέρετε. Δεν αστειεύομαι! Όταν λέω θα το πάω «μέχρι τέλους», είναι πρωτίστως, για να μη διανοηθεί κανείς να το ξανακάνει ποτέ», δηλώνει.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο Αντώνης Σαμράς τονίζει πως στα μεγάλα εθνικά θέματα δεν χωράει τέτοια ξαφνική «πρεμούρα», καλώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στις καταγγελίες Καμμένου αλλά και να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει ξεχαρβάλωμα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση, δηλώνοντας πάντως πως υποστηρίζει την απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής. Οσον αφορά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησής του για το θέμα, λέγοντας πως είχε ξεμπλοκάρει την αξιοποίηση της μη αμφισβητούμενης Εκκλησιαστικής περιουσίας. «Εδώ μπλέκουν την αμφισβητούμενη με τη μη αμφισβητούμενη και… μπλοκάρουν τα πάντα για πάντα! Οι δικοί μας νόμοι του 2013 και του 2014 είχαν την πλήρη συμφωνία, όχι μόνον της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και του Πατριαρχείου, όπως και της Εκκλησίας της Κρήτης. Ενώ τώρα. Όσον αφορά τους κληρικούς, ο δικός μας νόμος κατοχύρωνε ότι υπάγονται στο δημόσιο και προέβλεπε ρητά για πρώτη φορά, τη μισθοδοσία τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μέσω του υπουργείου Παιδείας, και κυρίως την ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που πάει να γίνει τώρα», λέει.Τέλος, δηλώνει πως θεωρεί την αυτοδυναμία της ΝΔ απαραίτητη και εφικτή, επισημαίνοντας την ανάγκη για ευρύτερη συναίνεση με τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να αλλάξουν τη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.