ΕΛΛΑΔΑ

Τι ζητούν

Πορεία στη Βουλή από συνταξιούχους για τα αναδρομικά τους

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο κινητοποίησης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, με βασικό αίτημα την επιστροφή των περικοπών χωρίς αιτήσεις και αγωγές.

Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους το πρώτο και κυρίαρχο αίτημά τους είναι η εφαρμογή του νόμου 2287/2015 - 2290/15 του συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες έκριναν παράνομες και αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) καθώς και των δώρων του Πάσχα , Χριστουγέννων και αδείας από 1/1/13.

Οι συνταξιούχοι σημειώνουν ακόμη ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου ο οποίος με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις επανυπολογισμού των συντάξεων, με την περικοπή - κατάργηση του οικογενειακού επιδοματος, τη μετατροπη σε σχεδόν προνοιακές τις συντάξεις χηρείας ή ακόμη και την πλήρη κατάργηση τους σε αρκετές ηλικιακές κατηγορίες και την κατάργηση του ΕΚΑΣ έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα τους (σ.σ. σε πολλές περιπτώσεις έως και 3 συντάξεις ετησίως).

Οι συνταξιούχοι ζητούν συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.poreia02poreia03poreia04poreia05

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.