ΕΛΛΑΔΑ

Ένας 27χρονος συνελήφθη στις Αμύκλες

Σπείρα Ρομά χτύπησε το ATM στο νοσοκομείο Σπάρτης

Μέσα σε λίγες ώρες εξιχνιάστηκε η καταδρομική απόπειρας διάρρηξης του ATM στο νοσοκομείο Σπάρτης, πίσω από την οποία κρυβόταν μια τριμελής σπείρα Ρομά που είχαν διαπράξει άλλες έξι κλοπές και απόπειρες τις τελευταίες ημέρες. Ένας 27χρονος συνελήφθη στις Αμύκλες του Δήμου Σπάρτης και αναζητούνται οι συνεργοί του, ένας 18χρονος και ένας 38χρονος.

Στα ίχνη του δράστη οδήγησαν δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία εντόπισαν οι ειδικοί των εργαστηρίων της Εγκληματολογικής υπηρεσίας σε ένα ΙΧ φορτηγό που είχε κλαπεί λίγες ώρες πριν από την απόπειρα στο νοσοκομείο από την περιοχή Παλαιοπαναγιά, βρέθηκε καμένο στις Αμύκλες και εξετάζεται αν είναι το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από το νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες οι τρεις δράστες είχαν διαρρήξει ένα σπίτι στην Σπάρτη, ενώ είχαν διαπράξει δύο απόπειρες κλοπής σε καταστήματα σε Αμύκλες και Τραπεζοντή, και άλλες δυο απόπειρες κλοπής Ι.Χ. φορτηγών σε Παλαιοπαναγιά και Αμύκλες. Από την δράση τους είχαν αποκομίσει μετρητά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ένα κυνηγετικό όπλο και τραπεζικές κάρτες συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Στα σπίτια των τριών Ρομά βρέθηκαν το κλεμμένο κυνηγετικό όπλο, μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και διαρρηκτικά εργαλεία. Ο 27χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και εμπρησμό, που βαρύνουν και τους δύο συνεργούς του. Οι έρευνες συνεχίζονται για την σύλληψη των δυο που διαφεύγουν και για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.