ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες

Στα Τίρανα το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση Κατσίφα

Ο προϊστάμενος του Ανθρωποκτονιών και ένας ακόμη αστυνόμος αποτελούν το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών που έχουν μεταβεί στην Αλβανία για την υπόθεση του 35χρονου ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στα Τίρανα με πρώτη στάση την πρεσβεία της Ελλάδας όπου είχαν συνάντηση με την πρέσβη. Αμέσως μετά επισκέφτηκαν το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφτασαν στο κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας.

Στην πρώτη φάση της ενημέρωσης γίνεται συλλογή πληροφοριών από τους Έλληνες αξιωματικούς σε κεντρικό επίπεδο, ενώ η αλβανική πλευρά περιγράφει τα περιστατικά και τον τρόπο αντίδρασης των Αλβανών αστυνομικών.

Οι Έλληνες αστυνομικοί θα παραμείνουν στην Αλβανία για όσο χρόνο χρειαστεί, ενώ ζητούν λεπτομέρειες για κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο εισαγγελέας Τιράνων άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα. Παράλληλα, ο εισαγγελέας αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειάς του να μεταφερθεί η σορός του 35χρονου στο Αργυρόκαστρο.

Με δηλώσεις του στο Θέμα 104,6 ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, επισημαίνει πως συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όπως είπε, οι Αλβανοί έφτασαν στο σημείο να ανοίξουν δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά το θάνατό του ενώ, όπως εξήγησε, στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες άμεσα αρχειοθετούνται με το θάνατο ενός ανθρώπου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.