ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη

Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο σινέ «Κεραμεικός» και στάθηκε στην πλειάδα των ομιλητών που θα πάρουν μέρος, αλλά και στην εκλογή αντιπροέδρου, θέση για την οποία, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει υποβάλλει υποψηφιότητα μόνο ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα θα ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής που θα κατατεθεί κατά της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε ότι αφορά το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, επέμεινε ότι πρέπει να καταλάβουμε πως το συμφέρον της χώρας είναι να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων, όπως επιθυμούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ και να καταλάβουμε επίσης ότι πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας, στον κίνδυνο που υπάρχει στα ανατολικά μας σύνορα. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ψηφοφορία που θα γίνει στην ελληνική Βουλή.

Στη συνέχεια στάθηκε στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει και αποκάλυψε ότι το Ποτάμι θα υποβάλλει και δικές του προτάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά, την αναγκαιότητα αλλαγής του άρθρου 16 που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αλλά και την ανάγκη νέων κανόνων για την αποκοματικοποίηση του κράτους.

Τέλος σε ότι αφορά το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δήλωσε πως τα ελληνοαλβανικά θέματα πρέπει να λυθούν και ότι εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με τέτοιου είδους ενέργειες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.