ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείτε αναλυτικά

Το «μυστικό» της αίτησης προς τον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά

«Ενόχληση» που διακόπτει την παραγραφή των αξιώσεων για αναδρομικά θεωρείται η αίτηση προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ. Αν το Ταμείο απαντήσει, ο χρόνος της παραγραφής ξεκινά να μετρά εκ νέου από την στιγμή της απάντησης. Αν παρέλθει ένα 6μηνο και το Ταμείο δεν απαντήσει, τεκμαίρεται σιωπηρή άρνηση της αξίωσης. Μετά το 6μηνο ξεκινά νέα περίοδος παραγραφής.

Συνεπώς, η υποβολή της αίτησης δεν γεννά νομική υποχρέωση επιστροφής χρηματικών ποσών, αλλά “διασώζει” τις αξιώσεις από την παραγραφή και ανοίγει το χρονικό περιθώριο των κινήσεων. Είναι δηλαδή το εργαλείο που δίνει χρόνο στον συνταξιούχο να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει.

Για την πλειοψηφία των συνταξιούχων η παραγραφή αξιώσεων είναι 5ετης. Δηλαδή ο συνταξιούχος μπορεί να ζητήσει ποσά για έως και 5 χρόνια πριν. Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου η παραγραφή ενδέχεται να είναι και 2ετής, σύμφωνα με νομικές αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.