ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σπουδαίες αναμετρήσεις

Το Σαββατοκύριακο των ντέρμπι: Μπόκα - Ρίβερ, Σίτι-Γιουνάιτεντ, Ντόρτμουντ-Μπάγερν

Ως το Σαββατοκύριακο των ντέρμπι θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, κάλλιστα, το διήμερο που διανύουμε, καθώς σε όλον τον πλανήτη, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις που χαρακτηρίζουν διάφορα εθνικά πρωταθλήματα.

Στην Ελλάδα και για την 10η αγωνιστική της Super League, θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το ντέρμπι «αιωνίων». Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει αύριο (19:30) τον Παναθηναϊκό, σε μία αναμέτρηση που ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης των δύο «μονομάχων» συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων. Οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη για να παραμείνουν σε «τροχιά τίτλου» και οι εντυπωσιακοί πιτσιρικάδες του Γιώργου Δώνη, να αποδείξουν για άλλη μία φορά μέσα στην χρονιά ότι δεν αποτελούν «πυροτέχνημα» και ταυτόχρονα να συνεχίσουν στην διεκδίκηση ενός «ευρωπαϊκού εισιτηρίου», «σβήνοντας» έτσι την ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πιο «αναγνωρίσιμο» ντέρμπι, πάντως, αυτό με την μεγαλύτερη αντιπαλότητα, θα γίνει στο «Μπομπονέρα». Απόψε το βράδυ (22:00 ώρα Ελλάδας) η Μπόκα Τζούνιορς θα φιλοξενήσει την Ρίβερ Πλέϊτ στον πρώτο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Και όσοι έχουν βρεθεί στο ιστορικό γήπεδο της Αργεντινής, έχουν να λένε πως παρόμοια ατμόσφαιρα δεν έχουν συναντήσει πουθενά στον πλανήτη.

Στην Αγγλία κυριαρχεί το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Premier League, αύριο το απόγευμα (18:30), η πρωτοπόρος Σίτι θα υποδεχθεί την Γιουνάιτεντ που θέλει μία θέση στο νέο Champions League, με τις δύο αντιπάλους να προέρχονται από σπουδαίες επιτυχίες στην κορυφαία διοργάνωση, αφού οι γηπεδούχοι συνέτριψαν με 6-0 την Σαχτάρ και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με εντυπωσιακό τρόπο από το Τορίνο, νικώντας 2-1 την Γιουβέντους.

Στην Γερμανία για την 11η αγωνιστική, κυριαρχεί το «Klassiker», ανάμεσα στην πρωτοπόρο Ντόρτμουντ και την Μπάγερν Μονάχου (απόψε 19:30), με το αποτέλεσμα του αγώνα, να παίζει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, η «ψαλίδα» ανάμεσα στις δύο ομάδες θα «ανοίξει» στους επτά βαθμούς, με την Ντόρτμουντ να αποκτά ισχυρό πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας. Ενώ, εάν επικρατήσουν οι Βαυαροί -που διανύουν περίοδο παρατεταμένης κρίσης και διαρκούς αμφισβήτησης- τότε η «μάχη» για τον τίτλο θα «πάρει φωτιά».

Παραδοσιακό ντέρμπι και στην Ιταλία. Μπορεί να διάγουν «βίους αντίθετους», ωστόσο πάντα μία αναμέτρηση ανάμεσα στην Μίλαν και την Γιουβέντους, συγκεντρώνει τα βλέμματα στο καμπιονάτο. Την Κυριακή (21:30), λοιπόν και στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο θα υποδεχθεί την «γηραιά κυρία» που για ακόμη μία χρονιά είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του σκουντέτο. Η Μίλαν δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί αγωνιστικά και είναι ικανή για κάθε αποτέλεσμα, ενώ από την πλευρά του, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έχει στα χέρια την καλύτερη Γιουβέντους των τελευταίων ετών, μία ομάδα που συνδυάζει ιδανικά την εμπειρία με τον ενθουσιασμό και το θέαμα με την ουσία.

Στην Γαλλία την Κυριακή (22:00), το «τραίνο» της Παρί Σεν Ζερμέν, αναζητά την 13η νίκη του στο εφετινό σαμπιονά, μέσα από το παραδοσιακό ντέρμπι με τη Μονακό που θα γίνει στο Stade Louis II. Οι Παριζιάνοι, είναι ασταμάτητοι, την ίδια στιγμή που η Μονακό του Τιερί Ανρί δεν μπορεί να συνέλθει αγωνιστικά και «συγκατοικεί» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με την Γκινγκάμπ.

Τέλος, στην Πορτογαλία, δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής που θα γίνει απόψε (22:30), ανάμεσα στην Πόρτο και στην Μπράγκα, για την 10η αγωνιστική. Οι «Δράκοι» θέλουν την νίκη προκειμένου να βρεθούν μόνοι επικεφαλής στην κατάταξη, όμως το έργο τους δεν είναι εύκολο, δεδομένου πως η Μπράγκα εντυπωσιάζει στην εφετινή διοργάνωση και παραμένει αήττητη με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες, εν αντιθέσει με την Πόρτο που μετρά επτά νίκες και δύο ήττες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.