ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρούριο το Βελλίδειο

Τσίπρας: Διαψεύστηκαν οι καταστροφολογίες για τις συντάξεις

Στο Thessaloniki Summit 2018 μίλησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας με τις κλούβες να έχουν μετατρέψει το Βελλίδειο σε φρούριο υπό τον φόβο επεισοδίων.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο:

Στην ομιλία του στο 3ο Thessaloniki Summit 2018, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «η χώρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια βρίσκεται εκτός μνημονίων».

"Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα θετικά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Euro working Group", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

"Συνεπώς", σχολίασε, "φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στη καταστροφή και προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων, αλλά και όσοι προεξοφλούσαν ότι δε θα υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη φετινή ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, από αυτή εδώ την αίθουσα".

Είπε ότι "πετύχαμε παράλληλα μια συμφωνία για το χρέος που μας ανοίγει ένα καθαρό διάδρομο δεκαπενταετίας" και πως για πρώτη φορά έχουμε μια ρύθμιση για το χρέος που το καθιστά βιώσιμο και διαχειρίσμο.

Σημείωσε ότι "το σημαντικότερο, με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα, βρίσκονται πλέον στα χέρια μας τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής".

Υπογράμμισε πως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα πιο αισιόδοξο περιβάλλον θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά στο φετινό προϋπολογισμό.

«Όπου όχι μόνο δε θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη πραγματική οικονομία». Ελαφρύνσεων, όπως είπε, όχι μόνο για τους πιο αδύναμους αλλά και για την μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα.

"Η χώρα μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία χάρη στην οικονομική ανάκαμψη και μπορεί ταυτόχρονα να εφαρμόσει πια το δικό της εθνικό σχέδιο αναπτυξιακής στρατηγικής", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι αυτό το σχέδιο το συνδιαμόρφωσε η κυβέρνηση με τους παραγωγικούς φορείς υπάρχει και πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2010 δεν χρεοκόπησαν μόνο τα δημόσια οικονομικά, αλλά ένα ολόκληρο παραγωγικό μοντέλο.

Επισήμανε ακόμη ότι έγινε πράξη το αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος να γίνει κοινωνικός εταίρος.

"Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας και την προσέλκυση επενδύσεων είναι μια ενεργητική εξωτερική πολιτική που λύνει προβλήματα- μια εξωτερική πολιτική στον αντίποδα της αδράνειας, που αξιοποιεί τις δυνατότητες που ανοίγονται στην περιοχή για μια Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας, οικονομικής ευημερίας και συνανάπτυξης", επισήμανε ο πρωθυπουργός.

"Και σε μια τέτοια πορεία η Θεσσαλονίκη και όλη η Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι αποτελούν όχι μόνο τον ισχυρότερο περιφερειακό βραχίονα του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας, αλλά και το βραχίονα εκείνο που είναι κρίσιμος για τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Ευρώπη", πρόσθεσε.

Οπως είπε, "είναι κρίσιμος για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται πλέον μπροστά μας, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και σε αυτό το πλαίσιο, η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και διπλωματίας είναι πιο σημαντική από ποτέ".

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας -Φρούριο το Βελλίδειο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο 3ο Thessaloniki Summit. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Στρατού μπροστά από το Βελλιδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι αυξημένα και η είσοδος στο Συνεδριακό Κέντρο επιτρέπεται μόνο σε προσκεκλημένους και διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί ότι γύρω από το Βελλιδείου, υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ενώ είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή το 3ο Thessalloniki Summit.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.