ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με εφημερίδα

Βέλγιο: Δικαστήριο υποχρεώνει τον πρώην Βασιλιά σε τεστ DNA

H απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών να υποχρεώσει τον πρώην Βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτο II να προβεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών σε τεστ DNA, προκειμένου να αποδειχθεί αν είναι ο βιολογικός πατέρας της πενηντάχρονης σήμερα Ντελφίν Μποέλ, όπως η ίδια η μητέρα της διατείνεται, απασχολεί εκτενώς σήμερα τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir τόσο στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο όσο και στο κύριο άρθρο της, χαρακτηρίζει την υπόθεση πρωτοφανή στη βελγική και ευρωπαϊκή ιστορία των Μοναρχών.

Στον ολλανδοφωνο Τύπο η εφημερίδα De Morgen, μιλάει για μια «θλιβερή» ιστορία και ασκεί σκληρή κριτική στον Αλβέρτο για την «ανάλγητη», όπως την χαρακτηρίζει, στάση του να αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να σύρεται πλέον από την δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την πατρότητα, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά τιμή του περιποιεί.

Για κρίσιμη νίκη της Μποέλ,στον αγώνα της να αναγνωριστεί επίσημα ως κόρη του βασιλιά Αλβέρτου, κάνει λόγο και η De Standaard,σημειώνοντας ότι δεν απομένουν πλέον πολλά όπλα στον τελευταίο, καθώς τυχόν άρνησή του να δώσει δείγμα DNA θα εκληφθεί από όλους ως ομολογία πατρότητας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.